...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

5 Ekim 2009 Pazartesi

Dead Man Walking-Tim Robbins-1996



01) Face of love
02) Helen visits Angola prison
03) Dudouk melody( A cool wind is blowing)
04) This is the day the lord has made
05) The possum
06) Shadow
07) Helen faints- Helen ‘s nightmare
08) Douduk melody
09) Sacret love
10) The execution
11) The long road
12) Isa Lei




albüm bilgisi

Etnic müzikle bütünleşen harika olağanüstü bir müzik

Oyuncular arasında Sean Penn' in yeri benim için ayrıcalıklıdır. Dead Man Walking yani Türkiye' de gösterildiği isimle "Ölüm Yolunda" gerçekten yönetmen Tim Robbins' in yaptığı mükemmel filmlerden bir tanesidir.

Susan Sarandon rahibe rolüyle ölüm sırasını bekleyen Sean Penn' den aldığı bir mektup üzerine onu görmeye gider ve mahkumla empati kurmaya çalışırken mahkumun kurbanlarıyla da kurduğu empati arasında bocalayan ve bir çok soruları ustalıkla sorulmasını sağlayan mükemmel bir filmdir.

Filmin müziği ile ilgili olarak etnik müzikle bütünleşen olağanüstü bir müzik diyebilirim. Müziklerde Tom Waits, Bruce Sprinsteen ve Nusrat Fateh Ali Khan, Patti Smith, Johnny Cash, Suzanna Vega vs. gibi çok değerli müzisyenler yer almıştır.

Film müziği dışında baştan sona zevkle dinlediğim bir albüm gibidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..