...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

10 Ekim 2009 Cumartesi

George Dalaras-Al di Meola - Latin



1. Los Garceros
2. El Cascabel

3. Cancion del Mimbÿ

4. El Preso Numero Nueve

5. Alma, Corazon y Vida

6. Una Moneda le Di

7. Al Bohio

8. Que Nadie Sepa Mi Sufrir

9. Fado Corrido de Coimbra

10. Malagueña

11. Bamba

12. On Magical Island

13. Never Cry

14. What Did I Do to Make You Go Away

15. I Don t Want You Back

16. Manuella

17. Mambo Brazileiro

18. Loves from the Past

19. My Joy

20. For Ever, My Little One




albüm/ sanatçı bilgisi

Dalaras Greek müziğindeki en önemli isimlerden bir tanesidir. Bir çok sanatçıyla beraber yaptığı albümleri vardır. Bu albüm ise gerçekten diğer sanatçılarla yaptığı albümler arasında benim açımdan en sivrilenlerden bir tanesidir.

Sayısız albümü olan sanatçıya ait tüm bilgilere web sitesinden ayrıntılı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Al di Meola ise müzik dünyasındaki bir başka devlerden bir tanesidir.

web sitesi


Doğal olarak bu iki dev sanatçının bir araya gelmesiyle baştan sona zevkle dinlenebilecek bir albüm ortaya çıkmıştır.

web sitesi

4 yorum:

motet dedi ki...

anlamsız geçen bir hafta sonundan sonra bana göre yine anlamsız başlayan bir hafta başında, eve gelip müzik dinlemek isterken bildik melodiler daha mı güzel ne?

gerçekten buraya yüklerkende keyif aldığım albümlerden bir tanesini yine koydum bilgisayara yazmam gereknleri yazarken dinliyorum, hayat birden anlam kazandı:)

Çok güzel bir albüm, kendimi kutluyorum:)

titus andronicus dedi ki...

Biliyormusunuz Sanem hanım bir çok konuda aynı düşüncedeyim bu albümle ilgili olarak.

Önce şunu söylemeliyim ki Dalaras gerçekten çok temiz bir sese sahip yorumculardan herşeyden önce. Onu dinlerken haz almayan bir insan düşünemiyorum, hiç bir pürüz yada kulakları rahatsız edecek abartı yok sesinde.

Konuşur gibi rahat şarkı söylüyor. Yunanca söylediği şarkıları söz olarak çok fazla anlamasam da şarkı söylerken kelimeleri kullanışı da insana büyük bir rahatlık sağlıyor. Bu dili hiç bilmesem de elime kağıdı kalemi aldığımda söylediklerini çok rahatlıkla yazabilirim.

Bazı sanatçılar gibi ulamalar yapan ve bir dilin katli anlamına gelen yapmacık bir söylemi yok.

Çok iyi bildiğiniz gibi, erkek sanatçılarda kafa sesi çok önemlidir, özellikle latin söylüyorsa, öylesine güzel bir kafa sesi var ki.

Hepsini bir kenara koyalım şimdi, sadece şarkı söylemiyor, gayet güzel de enstruman çalabiliyor. Ve bareber çalıştığı şarkı söylerken yada hangi anlamda olursa seçtiği sanatçılar sıradan değil.

Bu da onu ister istemez çok daha farklı yere koyuyor bu albüm ise, gerçekten latin müziğin en güzel ezgilerinin olduğu bir albümdür.

Kendinizi kutlamakta haklısınız:)

motet dedi ki...

Aman allahım! diyeceğim, inanın hayretler içersindeyim:)

Şu şarkıcıların anlamsız ulamaları konusunda benim kadar rahatsız olan başka kimse yoktur diye düşünüyordum ve bu sebeple herkes tarafından çok sevilen şarkıcıları hiç sevmezken bir türlü anlatamazdım dili nasıl yok ettiklerini.

Sezen Aksu gibi mesela:)Çoğu kişi tarafından öldürülecekler listesine alınmayı göze alarak o anlamsız söylem biçiminin nelere mal olduğunu yada olacağını anlatamadım yıllardır insanlara.

Ya da aynı şey büyük sanatçı olarak kabul edilen yasmin levi de de vardır. Herkes çok beğenerek hatta kendinden geçerek dinlerken beni sesi hep garip bir şekilde rahatsız etmiştir.

Yok müzik eğitimi başa beladır:)Yalnız kalmaya mahkumuz bu anlamda:)

Gerçekten çok temiz ve duru bir sese sahip Dalaras.

titus andronicus dedi ki...

:))))))) yasmin levi konusunda öldürülmeyi bekliyorum aslında:)

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..