...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

4 Eylül 2009 Cuma

.:Vassilis Saleas-Mikis Theodorakis-1997-Litany:.



1.Prolouge
2.Weeping Eyes
3.The Violent-Coloured Mountains
4.The Honeymoon Song
5.Beautiful City
6.They Are All Thirsty
7.Delicate Dawn
8.The Mouth Sweeping Round the Sea
9.Got Lost (In The Streets)
10.Marina
11.When I Open the Door in the Dark
12.In the Fields
13.Magic Night


albüm bilgisi

1958'de Mesedogi'de doğdu. Aynı sene içerisinde ailesi Atina'ya yerleşti. Klarnet çalmayı henüz 9 yaşındayken amcası ve babasından öğrendi. 11 yaşında ilk konserini verdi. 14 yaşında ise profesyonel anlamda ilk kaydını yaptı.

Mikis Theodorakis, Dionisis Savopoulas ve Stamatis Spanoudakis gibi sanatçılara klarnetiyle eşlik etti. Saleas 90'lı yılların başında Vangelis'le beraber çalıştı. İlk solo albümü "Orama - The Music of Vangelis"'de Vangelis'in eserlerini klarnetiyle yorumladı. 2000 senesinde kendi adını taşıyan albümü çıkardı.

Sol klarnet çaldığı için bu anlamda ortaya çıkan problemleri kendi yöntemleriyle çözmesiyle ünlü..

Dünyanın en hisli klarnetçisi de diyorlar onun için..

Litany'i ilk dinlediğimde bende çok hislenmiştim, hele "Weeping Eyes" parçası adamı öldürecek kadar hüzünlü..Yıllar sonra aynı lafı İstanbul'da oturan bir arkadaşımdan başka bir şekilde duyacaktım..

"ya şu parçayı dinlediğimde köprüden gidip atlayasım geliyor" diye..
ama işte müziğin gücü de buradan geliyor

gidip kimse gerçekten atlamıyor belki hüzünlü bir parça dinlediğinde, ama içimizden kaç tane köprüden atladığımızı da herkesin kendi biliyor:)



2006-Litany-II
2005-Isimeria
2002-Fasma
2001-Live At Konstantinoupoli
1999-Plays Vangelis-Orama
1997-Litany
1996-Olon


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..