...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

3 Eylül 2009 Perşembe

George Martin- In my Life


01 Come Together-R.Williams/B.McFerrin
02 Hard Day's Night-Goldie Hawn
03 Day In The Life, A-Jeff Beck
04 Here There And Everywhere-Celine Dion
05 Because-Vanessa-Mae
06 I Am The Walrus-Jim Carrey
07 Here Comes The Sun-John Williams
08 Being For The Benefit Of Mr.Kite-B.Connolly
09 The Pepperland Suite: Pepperland / March Of
The Meanies/Sea Of Monsters /Pepperland-Reprise
10 Golden Slumbers / Carry That Weight /
The End - (with Phil Collins)
11 Friends And Lovers
12 In My Life-Sean Connery)




albüm bilgisi

Sanırım Beatles hepimiz için bir yerlerdedir. Gerçekten uzun yıllar suskunluk dönemi yaşayan İngiltere' de Beatles' la birlikte müthiş bir fırtına kopmuş ve bu fırtına çok uzun yıllar tüm dünyayı etkisi altına almıştır.

Bu albüm çok farklı bir albüm.

Beatles' ın arkasındaki adam yani George Martin'in Beatles parçalarının çok farklı sanatçılar tarafından coverlanmış şeklidir.

George Martin' i genellikle yapımcı olarak tanısak ta kendisi iyi bir müzisyendir de. Hatta Beatles' ın kayıtlarında zaman zaman piyano çalan kişidir.

Bu albümü seviyorum. Sadece müzisyenler değil beyaz perde de görmeye alışık olduğumuz sanatçılarında seslerini duyacaksınız bu albümde. Örneğin Jim Carry genellikle alışık olduğumuz komik halleriyle yanımızda olacak.

Ve.... o konuşsun ben dinleyeyim dediğim Sean Connery muhteşem ses tınısıyla yine yanımızda olacak.Sahi ya etkili bir sese sahip olabilmek konuşma anlamında tabii, dili iyi kullanmakla doğru orantılı. Sean canım, konuşmaya hep devam et:)

Vanessa Mae yine kemanını konuşturmuş,

Phil Collins o puslu sesiyle muhteşem .

Bobby Mcferrin ne denir ki ona parçayı tam bir rock havasına sokmuş,

John Williams klasik gitarın bu başka dahisi yine farklılıklar yaratmış

Güzel ve değişik bir çalışma:)

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..