...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

27 Eylül 2009 Pazar

Tracy Chapman-Our Bright Future



01. Sing For You
02. I Did It All
03. Save Us All
04. Our Bright Future
05. For A Dream
06. Thinking of You
07. A Theory
08. Conditional
09. Something to See (No War)
10. The First Person On Earth
11. Spring


albüm/sanatçı bilgisi

1964 doğumlu, 4 Grammy Ödülü sahibi, ABD'li siyahi şarkıcı ve şarkı sözü yazarı. En çok bilinen şarkıları; "Fast Car", "Talkin' Bout a Revolution" ve "Give Me One Reason"dur.

Cleveland'da doğmuş, çocukken gitar çalmaya ve şarkı sözleri yazmaya başlamıştır. Gitardan başka arp, buzuki, armonika'da çalabilmektedir.

Üniversite yıllarında, Cambridge'te sokaklarda ve kahvehanelerde çalıp söylüyordu. Üniversiteden mezun olduktan sonra 1988 yılında kendi adını taşıyan ilk albümünü çıkardı ve çok olumlu eleştiriler aldı. Nelson Mandela'nın TV'de canlı yayımlanan 70. yaşı kutlamalarına katılınca, ikinci albümü olan "Fast Car" öncelikle ABD'de ve ardından tüm dünyada liste başı oldu. Albümüyle dört Grammy Ödülü'nün yanısıra pek çok başka müzik yarışmasında ödül aldı. New Beginning adlı albümündeki "Give Me One Reason" şarkısıyla 1996'da En İyi Rock Şarkısı dalında bir kez daha Grammy Ödülü' nün sahibi oldu.

Bende ilk üniversite yıllarımda tanıdım, TRT2 de bir gece programı sırasında 4-5 parçasını çalmıştı ve o andan itibaren ismi kesinlikle belleğime yazılı kaldı..Tanita Tikaram'la birlikte isimlerini sıkça duymaya başlamıştım ve piyasaya çıkar çıkmaz 2 sanatçının da albümlerini almıştım hemen.

Kendine has bir sesi var, kesinlikle sesinin tınısında insanı sakinleştiren bir şey var ama aynı zamanda da protest bir hava hakim. Yani sözlerini anlamasanız bile önemli bir şeye dikkat çekiyor gibi geliyor insana, sessiz ve barışçıl bir protesto gibi..

Bu albümdeki favori parçalarm: I Did It All ve Sing For You


diğer albümleri

01-Our Bright Future-2008
02-Where You Live-2005
03-Let It Rain-2002
04-Collection-2001
05-Telling Stories-2000
06-Millennium Collection
07-New Beginning-1995
08-Matters of The Heart-1992
09-Crossroads-1989
10-Tracy Chapman-1988

tam da ona yakışır ilginç bir web sayfası var:)

1 yorum:

sanem uçar dedi ki...

web sitesine bayıldım, buradan ayrılmayabilirim, hem müzik dinleyip hem boyama yapmak çok güzel, kendimi anaokulundaki günlerimde gibi hissettim.

Bizlere şan dersinde kök söktüren sevgili öğretmenimiz sesin titretilmesine sinir olurdu ve bu sebeple şan dersleri ister istemez bizlerin sancılarından bir tanesiydi.

İnanın bana her insan farkında olmadan titretir o sesi. Bu konu da rekor Fransız şarkıcı Mireille Mathieu nündür. Fazla olursa insanı gerçekten bir yerden sonra baysa da garip bir çekiciliği de vardır.

Tracy inde tam dozunda titreyen bir sesi vardır ve bu ister istemez bir melankoli yaratır, severim ben bu kadını.

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..