...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

12 Eylül 2009 Cumartesi

The Symphonic Led Zeppelin- Kashmir




1. Dawn at the Great Pyramid
2. Kashmir
3. Battle of Evermore
4. Stairway to Heaven
5. When the Levee Breaks
6. Going to California
7. Friends
8. All My Love
9. Kulu Valley [Ambient Remix]

şifre: www.kevokmusic.com




albüm bilgisi

Rock denilince aklıma gelen ilk isimlerden bir tanesi....

BBC tarafından Rock çağının en etkili guruplarından birisi seçilmiş olmasını kesinlikle onaylıyorum.

1968 yılında kurulmuştur.

Her ne kadar rock müzik yapıyor olsalarda zaman zaman daha da farklı tarzların içine girmişlerdir. Bazı albümleri ve dönemleri diyelim , Hard Rock ve Heavy Metal tarzındadır. Ancak parçalarında blues dan, latin 'e, hatta etnik müzik özelliklerinin kokusunu da duyabileceğiniz farklılıkları içinde barındırır.

Led Zeppelin denilince ne hikmetse benim ilk aklıma gelen parçalarından bir tanesi ; Kashmir' dir. Bu parçadaki otantik özellikler gerçekten inanılmayacak ölçüde güzel yapılandırılmıştır.

gitarda; Jimmy Page,
davulda; John Bonham,
bas gitarda; John Paul Jones,
solist olarak ta; Robert Plant tarafından kurulmuştur.

Sizlerle paylaşmak istediğim albüm oldukça değişik bir albümdür. Londra Flarmoni orkestrasıyla birlikte led zeppelin parçalarının farklı bir şekilde yorumlanmasıdır.

Buyrun işte bu müzik hangi kategoriye sokulacak?

Senfonik rock diyerek bu işten kurtulalım.

Daha detaylı bilgilere
web adresi 'nden ulaşabilirsiniz..

2 yorum:

sudaay dedi ki...

dinlerken insanın içi bir hoş oluyor,duygularınız birden çoşuyor kabarıyor gökyüzüne çıkıyor sanki-örneğin ben "ay"a kadar gidip geldim..inanmıyorsanız başıma neler geldiğini anlatabilirim..
..
çok güzel bir albüm kesinlikle..
patron olsam elemanları bu müzik eşliğinde 24 saat çalıştırabilirdim sanırım:)

motet dedi ki...

Asla işveren olamayacağın kesinlik kazandı.

Şöyle bir başlık tüm gazetelerde;

sudaay holding teki yılın davası netlik kazandı. Holding çalışanlarından bir gurup işçi, mahkemede; "valla hakim bey, patronumuz bize devamlı olarak led zeplinmidir nedir, londra senfoni orkestrası eşliğinde yaptıkları bir albümü sürekli olarak dinleterek işkence yaptı:)" şeklindeki ifadelerini haklı bularak sudaay holding patronunu tek kişilik bir hücrede sonsuza kadar bu albümü dinlemeye mahkum etti..

Sudaay holdingin patronu kararı büyük bir sevinçle karşıladığını ve gazetecilere "mutluyum" dediği belirtildi...

Gerçekten çok güzel bir albümdür:)

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..