...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

12 Eylül 2009 Cumartesi

Celtic Legacy-A Global Celtic Journey



1. Inini - William Coulter
2. Douce Mousitomanie - Orion
3. Lone Harper - The Barra MacNeils
4. Dacw 'Nghariad - 4 Yn Y Bar
5. If Ever You Were Mine-N.MacMaster
6. Invernía - Milladoiro
7. Dheanainn Sugradh - Poozies
8. Swans at Coole - Maire Breatnach
9. Cailín Gaelach-Maighread Ní Dhomnaill
10. Tree - William Jackson
11. Lorraine's Waltz-Eileen Ivers-J.Whelan
12. Dúlamán - Altan Listen
13. Culloden's Harvest - Déanta
14. Sí Beag, Sí Mór Listen
15. Chanson à la Mariée-D.Bouchaud-C.Colas
16. Théid Mi Dhachaigh - Talitha MacKenzie


albüm bilgisi

Kelt müziği teknik olarak pentatonik bir müziktir, büyük oranda enstrumentaldir, güfteli olduğu zamanlarda ise bas vokaller en önemli yeri tutarlar, kelt müziğiyle özdeşleşmiş başlıca çalgılar olan gayda ve arp çoğunlukla solo olarak kullanılırlar, kombine olarak kullanılan en önemli çalgıları ise keman, gitar ve flüttür, bunların haricinde özgün bazı başka çalgılar da vardır ki en tanınmışları, ikisi de irlanda kökenli olan bodhran ve teneke düdüktür.

Kelt müziğinin başlıca biçemleri ise ise jig, reel ve ballad' dır

Kelt müziği saf bir enerji ve neşe konsantrasyonudur, notaları içinize işler, ruhunuzun derinlerine ulaşır, kasvetler içinde boğulduğunuz, hayatın anlamını yitirdiği o en berbat zamanlarda bile bir jig çalmaya başladıktan sonra içinizi saran kara bulutların dağıldığını hissedersiniz. Kimi zamanda yokluk sefalet içinde, savaşlarla, zamansız ölümlerle çok sık karşılaşan ve kutuplara yakın olmaları nedeniyle sürekli berbat havaların getirmiş olduğu hüznün şarkılarda dile geldiğini görüp binlerce km. ötedeki insanla aynı ayna hüzünlenirsiniz.

Bu albüm benim, o zamanlar pek isteyerek gitmediğim işyerine, yaklaşık 1 saat süren servis yolu boyunca kulağıma walkman'imi takıp hemen hemen 3 ay boyunca sürekli dinlediğim bir albümdü.. O kadar ki bazı parçalarda flüt'ü çalan adamın nefesinin zar zor yettiğini görür arada kaçamak bir nefes aldığını onunla birlikte hissederdim..

yüzlerce Celtic albümünden benim seçtiğim albüm bu olsun..

favori parçam "The Swans At Coole"


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..