...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

14 Eylül 2009 Pazartesi

Rosa Cedrón-Entre Dous Mares



01.Miña Nai Lúa
02.Romance De Mirabella
03.Como Soños De Nacre
04.Se Nos Deixan
05.Heicho De Dar
06.Máis Amor
07.O Valse Da Tola
08.Soledad
09.Macedonia
10.Tus Sueños
11.Arde El Mar
12.O Meu Neno


albüm bilgisi

Galicia' nin Coruña sehrinden çıkmış en önemli folk gruplarından biri olan Luar na Lubre'de çellist ve vokalist'lik yapan Cedron'un ilk solo denemesi..1972 doğumlu sanatçı Mike Oldfield'in Tubular Bells III albümünde yer aldı ve 1998 yılında Odfield'le birlikte turnelere katıldı.

İlk dinlediğimde Sade'yi andıran bir sesle karşılaşmıştım, seçtiği parçaların hepsi insanı rahatsız etmeyen bazılarında bunu bir yerden tanıyorum havası veren ama kesinlikle Akdeniz insanının sıcaklığını içinde barındıran parçalar..Huzur verici..

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..