...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

17 Eylül 2009 Perşembe

Klazzbrother-Cuba Percussion



1. Cuban Sugar
2. Mambozart
3. El Cisne Triste
4. Hochzeitsmarsch
5. Cinco Salsa
6. Cuban Danube
7. Sueno D'amor
8. Habanera En Habana
9. Kubanischer Tanz
10. Der Mond Ist Aufgegangen
11. Kubanischer Marsch
12. Salsaria




albüm bilgisi

Öncelikle çok güzel bir albüm olduğunu söylemeliyim.

Kilian Forster, Tobias Forster ve Tim Hahn adlı Alman müzisyenlerden oluşmuş bir gruptur Klazz Brothers .

Gruplarına Kübalı müzisyenleri Cuban Percussion'u da alarak yaptıkları müziklerin içine latin müziğin o muhteşem ritmini ve melodilerini katmışlardır.

Bununla yetinmemişlerdir.

İndirirseniz dinleyeceğiniz bu albüm Klasik Müzik'te yer almış birbirinden güzel eserlerin jazz ve latinle yorumlanmış biçimidir. Klasik müzikle Küba ritmlerini bir araya getirerek bu konuda dünya çapında haklı bir üne kavuşan Grammy ödülü alan gurup ülkemizi de ziyarete ederek konserler vermiştir.

2006 yılında "
Jazz Meets Cuba" projesiyle İş Sanat Merkezinde verdikleri konsere gitmiş biri olarak son gelişlerinde de konserlerine gidebilmeyi isterdim ama olmadı.

İnanın o konser hala kulaklarımda ve gözlerimin önündedir. Klasik müziğin o alışagelmiş ritüellerinin tamamiyle dışında tüm insanların bir şekilde katıldığı olağanüstü bir konserdi ve olağanüstü bir performans tabii.

Bütün parçalar birbirinden güzel ama üçüncü parça her ne kadar El Cisne Triste diye yazılmış olsa da Kuğu gölünden bu alıntıyı çok güzel yapmışlar ve hemen arkasından Chopin 'in Funeral marşıyla birleştirerek. Harika, zekice...

Kuğu için ölüm marşı gibi olmuş ve arkasından gelen neşeli Hochzeitsmarsch adlı şarkıyla yaşam devam ediyor demişler.:)

5.Senfoni hiç bu kadar güzel yorumlanmamıştı açıkcası Cinco Salsa adlı parçaya dikkat. Beethoven duysa kesin bir hır gür çıkarırdı ama ritme kendini kaptırırdı da sanırım...

Dinleyin derim....

web adresleri


3 yorum:

titus andronicus dedi ki...

Çok ama çok keyifli bir albümdür.

Bende 7.parçayı severim, yanlış anlaşılmasın hepsi çok güzel de F.Liszt benim için çok özeldir. Klasik müzikte ve onun liebestraum adlı eseri de piyano da çok ama çok güzeldir ve burada da onu oldukça farklı yorumlamışlardır.

Çok iyi seçicilerdensiniz, gerçekten özel bir albümdür

sudaay dedi ki...

böyle Latin müziğine can feda:)gerçekten de çok değişik olmuş, kim akıl etmişse çok keyifli bir albüm ortaya çıkmış...Ben de El Cisne Tristeyi beğendim

titus andronicus dedi ki...

El cisne triste:) sahi ya , bak bu parçayı unutmuştum. Konsertavuarda okuduğum yıllar vurmalı çalgılardaki bizler pek ciddiye alınmazdık, diğer çalgılar dururken.

Oysa vurmalı çalgılar adı altında en çok canı çıkartılan öğrencilerdik. Herkes bir tek çalgıya kanalize olmuşken bizim elimizden bir çok çalgı geçmek zorundaydı.

Ve bu parçada ikinci bölümde timpaniler ve özellikle gong parçayı öylesine görkemli hale getiriyor ki, biz olmazsak olmaz gibi bir duygu yaratıyor bende, garip bir haz aldım şimdi:)

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..