...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

3 Ağustos 2009 Pazartesi

YoYo Ma-Edgar Meyer-Mark O’Connor-Appalachian Journey


01)1B
02)Misty moonlight waltz
03)Hard times comes again no more
04)Indecision
05)Limerock
06)Benjamin
07)Fisher ‘s Hornpipe
08)Duet for cello and bass
09)Emily’s reel
10)Cloverfoot reel
11)Poem for Carlita
12)Caprice for three
13)Second time around
14)Slumber my darling
15)Vistas


albüm bilgisi

Alıştığımız Folk'tan biraz farklı bir müzik. Viyolonsel, keman ve kontrobas'tan oluşmuş hepsi kendi dalında uzman üç müzisyenin ilginç bir çalışması.

Yo yo ma Çin asıllı bir Amerikalı müzisyen olup benim tarafımdan sürekli olarak takip edilen bir müzisyendir. Klasik batı müziği eğitimi almış olmasına rağmen, müziğine çeşitli renkleri sokabilmesi ve bu anlamda çalışmalara imza atmış olması bir değerdir benim için.

Zaman zaman bazı filmleri izlediğimde bir filmi önemli kılan unsurlar nelerdir? diye sormuyor değilim kendi kendime. Yanıtlar çok çeşitli olmakla birlikte sanırım hemen hemen herkesin ortak noktada buluşacağı olgu müzik oluyor. Bir Geyşanın Anıları filminin içinde Yo yo ma'yı müzikleriyle hissedebiliyorsunuz.

Bütün bunların dışında büyük projelere imza atmış bir müzisyendir. İpek yolu ilham alınarak, The Silk Road Project adı altında dünyanın tüm müzisyenlerini, müziklerini ve dinleyicilerini de işin içine alan büyük bir müzik turnesi başarmış ve yolu İstanbul'a da düşmüş bir sanatçıdır.

Aynı zamanda bir kültür ve barış elçisi şeklindeki duruşu da Yo yo ma'yı farklı kılan unsurlardan bir tanesidir.

Yoyo ma herşeyiyle gerçek bir müzisyen ama arkasındaki kişiler de müzik açısından en tepelere konulacak isimlerden.

Ve müzik yapmak adına, sanat yapmak adına, ortaya insana yakışan bir değer yaratmak adına kişisel hiç bir kaygı duymadan melodilerin en doğru, en güzel şekilde duyulmasını sağlayarak yaptıkları işe saygı duymaları herşeyin ötesinde.

Çok iyi biliyorum ki, bir başka albümde Yo yo ma onların arkasına geçer. Kişilik problemleri olmadan birey olabilmiş kendisiyle barışık ve sadece yaptığı işe kendini veren tüm müzisyenleri ayakta alkışlıyorum.

diğer albümler

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..