...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

2 Ağustos 2009 Pazar

Madredeus-Existir


1-Matinal
2-O Pastor
3-O Navio
4-Tardes de Bolonha
5-O Ladrão
6-Confissão
7-O Pomar das Laranjeiras
8-Cuidado
9-As Ilhas dos Açores
10-O Menino
11-Solstício
12-A Vontade de Mudar




diskografi

Os Dias da Madredeus
Existir
Lisboa
O Espirito da Paz
Ainda
O Paraiso
O Porto
Antologia
Movimento
Euforia
Electronico
Um Amor Infinito
Faluas do Tejo
...
A Banda Cosmica-Metafonia

albüm bilgisi

Portekiz denildiği zaman müzikte akla gelen ilk olgu “fado”dur doğal olarak. Gerçekten de fado' nun insanı büyüleyen farklı bir tadı vardır. Her ne kadar nedendir bilmiyorum, bir şekilde bizdeki arabesk gibi küçümsenen bir müzik olsa da, güzeldir fado. İçinde bol gözyaşı olduğunu söylerler. Var tabikii.

O gözyaşlarını notalarda duyabilir, haykırışları hissedebilirsiniz. İnsanın kendini ifade edebildiği en önemli anlar haykırışlarımız değimlidir zaten. Ve benim için müzikte haykırışı içinde barındırmayan ezgiler sıradandır ve unutulmaya mahkumdur. Bir an için bizlerde hoş duygular yaratmış sayısız müzikler vardır. Sürekli ihtiyaç duyduğumuz müzikler ve bizim için asla modası geçmeyen müzikleri yaratmak ise çok kolay değildir. Bunlara genel anlamda klasik diyoruz işte. Herkesin kendi dünyasında hangi tarz olursa olsun “klasik” olarak bir yere koyduğu müzikler vardır. Hep ihtiyaç duyulan, hiç modası geçmeyen….

Fado, geriye gelmeyen sevgililer, oğullar için yakılmış ağıtlardır. Çoğunlukla da haykırışı içinde barındırır.

Madredeus ise yaptığı müzikte sadece fado ya bağlı kalmayan bir guruptur. İçinde Portekize ait halk ezgilerini de yakalayabilirsiniz.Başka şeyleri de. Kendine özgü bir tarz yaratmış bir guruptur diyebiliriz kısaca. Çalgılardaki son derece yalın ve çalgıya hakim olma özelliği son derece güzel bir kadın sesiyle birleşince ortaya oldukça başarılı bir gurup olarak karşımıza çıkmaktadır.

bütün albümleri

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..