...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

6 Ağustos 2009 Perşembe

Vladimir Horowitz-In Concert 1967-68


01 D. Scarlatti- Sonata L 35
02 D. Scarlatti- Sonata L 124
03 Haydn- Sonata No 58 Hob XVI 48
04 Haydn- Sonata No 58 Hob XVI 48 2
05 Beethoven- Sonata No.28, Op.101(1)
06 Beethoven- Sonata No.28, Op.101(2)
07 Beethoven- Sonata No.28, Op.101(3)
08 Scherzo & Marsch
09 Mendelssohn- Etude, Op 104b No 3


şifre=www.kevokmusic.com


albüm bilgisi

Son derece yetenekli Rus piyano virtüözü.

Son parçaya dikkat!!!!

Genelde keman konçertolarıyla tanıdığımız Mendelssohn son sınıfta piyanoda korkulu rüyam olmuştu. Haklıydım ama inanın.Öğretmenim ben son sınıftayken tuhaflaşmaya başlamıştı. Çok fazla Mozart hayranıydı. İçim dışım Mozart oluyordu ister istemez o ayrı. Öğrencilik işte, o yaz tatilinde Viyana' da Mozart' ın heykeline sarıldığı söylentileri yayılmıştı aramızda.

Ve birgün kendini beşinci kattan attığını duyduk. İşte o zaman çok üzülmüştük ölmedi ama son dönemde yine derslerime girmeye başlamıştı ve Mozart' ı terk etmişti.Bu albümdeki eser Mendelssohn belalım olmuştu.

Hem gülümseyerek hemde tuhaf bir buruklukla dinlerim hala.

Ve Vlademir Horowitz kedinin fareyle oynaması gibi oynamıyor mu?! deli edecek beni, sonum öğretmenime benzemese bari

Gelmiş geçmiş en büyük piyano virtüözlerindendir.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..