...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

15 Ağustos 2009 Cumartesi

:.Rick Wright-1996-Broken China:.



01. Breaking Water
02. Night of a Thousand Furry Toys
03. Hidden Fear
04. Runaway
05. Unfair Ground
06. Satellite
07. Woman of Custom
08. Interlude
09. Black Cloud
10. Far from the Harbour Wall
11. Drowning
12. Reaching for the Rail
13. Blue room in Venice
14. Sweet July
15. Along the Shoreline
16. Breakthrough



albüm bilgisi

28 haziran 1943- 15 eylül 2008 yılları arasında yaşamış İngiliz bestecidir. Pink Floyd' un bence dünyada bir numara olmayı hak etmiş gurubun temel taşlarından biridir.

Pink Floyd gurubundayken gurubun klavyecisi olarak bilinse de bir çok ensrtuman çalabilen gerçekten çok büyük bir bestecidir.

Bu gurubun önemli parçalarının mimarlarındandır. Pink Floyd denildiği zaman aklıma ilk gelen isimlerden bir tanesi de huysuzluğuyla kabul ettiğim Roger Waters' tur. Ne yazık ki gurubun son zamanlarında Roger sadece kendi bestelerini kullanmak gibi bir bencillik yaptığından Rick Wright guruptan ayrılmıştır.

Hemen her Pink Floyd albümünde yer alan Rick sadece The Final Cut' ta yer almamıştır.

Keşke alabilseydi diyenlerdenim. Çok daha farklı soundlar oluşacaktı.

Geçen yıl kanser nedeniyle aramızdan ayrılan bu müzisyenin solo albümü bu.

Pink Floyd havasını kuşkusuz yakalayacaksınız. Çünkü Pink Floyd' un o kendine özgü soundunda yaratıcılardan bir tanesidir.

Solo Albümler
-Wet Dream (1978)
-Broken China (1996)

Zee
-Identity (1984)

David Gilmour
-On An Island (2006)

Syd Barrett
-The Madcap Laughs (1970)
-Barrett (1970)

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..