...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

14 Ağustos 2009 Cuma

.:Kronos Quartet-Pieces of Africa:.




1.Mai Nozipo - Dumisani Maraire
2.Saade - Hassan Hakmoun
3.Tilliboyo - Foday Musa Suso
4.Ekitundu Ekisooka-Justinian Tamusuza
5.Escalay - Hamza el Din
6.Wawshishijay - Obo Addy
7.White Man Sleeps, Mvt. I -Kevin Volans
8.White Man Sleeps, Mvt. II-Kevin Volans
9.White Man Sleeps, Mvt. III -Kevin Volans
10.White Man Sleeps, Mvt. IV-Kevin Volans
11.White Man Sleeps, Mvt. V-Kevin Volans
12.Kutambarara - Dumisani Maraire



albüm bilgisi

Öyle bir gurup ki nasıl anlatılabilir açıkcası bilemiyorum. Etnik müzikle ilgili her taşın altından onları bulabilirsiniz mesela.En büyük ilgiyi gerçekten çok güzel bir film olan requiem for a dream film müziğiyle yapmış olsalar da gerçekten , müziğe her anlamda hakim sağlam müzisyenlerdir diyeyim herşeyden önce.

Sadece bir albümüyle beni hayal kırıklığına uğratmışlardır. Hayal kırıklığı da demeyeyim, gülme krizine sokmuşlardır onun adını da vermeyeceğim. Gerçekten bir albüm dinlenirken böylesine gülünebilinir mi hiç düşünmezken o albümle gülme krizine yakalanmıştım.

Bu da gerçekten etnik müziği diğer müziklerle harmanlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor, o halka ait müziğin özelliklerinin batı müziği formu içinde sırıtmamasını sağlamak için o halka ait müziğin özelliklerinin bilinmesi gerçeğini bir kez daha ortaya koyuyordu.

Ancak özetleyecek olursak genelde iyi müzik yapan ve güzel müzik yaptığı zamanda tavan yaptıran bir yaylı çalgılar dörtlüsüdür.

Sesine her zaman garip bir duyguyla yaklaştığım kirli sesli müzisyen Tom Waits ve Kronos Quartet' in 21-9-2003 yılında Avery Fisher Hall, Lincoln Center New York ta verdiği konser CD' sini de bulacaksınız.

Tom Waits o her zamanki kirli sesiyle bence harikalar yaratıyor. Tabi kii Kronos Quartet te...

Ayrıca
The Cusp of Magic adlı albümünde linkine ulaşabilirsiniz.

Gurupla ilgili bilgiye
web adresinden
ulaşabilirsiniz, Çok fazla albümü var:)

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..