...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

3 Ağustos 2009 Pazartesi

Pat Metheny With Lyle Mays Trio-Watercolors


01-Watercolors
02-Icefire
03-Oasis
04-Lakes
05-River Quay
06-Florida Greeting Song
07-Legend of the Fountain
08-Sea Song




albüm bilgisi

Şu martılar ilginç kuşlar... Sabahın ilk ışıklarında gülüyorlar mı yoksa kavga mı ediyorlar belli olmayan çığlıklarıyla beni uyandırmayı başardılar. Sıkıcı bir hava var İstanbul da, balkonumda uzun zamandır ihmal ettiğim çiçeklerim bana sitemkar bir şekilde bakarken bu erken uyanışı onlarla geçirirken bana çok iyi geldi.
70 li yılların en büyük müzisyenlerinden biri. Sahi şu 70 li yıllar müzik açısından bir altın çağdır ne varsa bu yıllarda var. Dünyanın bir numaralı gitarcılarından biri olmakla birlikte kendisinin icat ettiği bir den çok fazla tınlamayı duyabileceğimiz bir gitarın da mucididir.

Bu albümdeki üç numaralı parça benim favorilerimdendir. Seneler önce Van da yaşarken bu parçayı sanki Van için bestelenmiş bir parça olarak düşlemişimdir hep. Bir ağıt gibidir.

Bu arada Van'ın martılarını tercih ederim, o muhteşem Van gölünün üstünde uçuşurlarken İstanbul'lu martılara hiç benzemezler.

şehirlerinde martıları olmayan dinleyiciler hayal etsin artık:=)

diğer albümleri

üff çok karışık buradan bakınız derim..

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..