...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

29 Ağustos 2009 Cumartesi

.:Ólafur Arnalds-Found Songs:.




zaman listesi:

Gün 1- Erla's Waltz
Gün 2- Raein
Gün 3- Romance
Gün 4- Allt Varğ Hljótt
Gün5 - Lost Song
Gün 6- Faun
Gün 7- Ljósid


albüm bilgisi


Ólafur Arnalds İzlanda’dan çıkan yeteneklerden biri. Found Songs projesi kapsamında her gün için bir şarkı yazacak ve şarkıları da aynı gün yayınlayacaktı

Zaman çizgisinin 15 Nisan 2009 adını verdiğimiz noktasında başlayan proje, Ólafur Arnalds'ın 7 gün/ 168 saat/ 10080 dakika /604800 saniye boyunca yaşadıklarını yansıtacaktı bize.

Zamanın mp3 formatına sıkıştırıldığı bu projeden böyle bir albüm çıktı ve Ólafur'un her saniyesi, o saniyeler içindeki saadeti ya da hüznü, gün içinde ne yaşadığı ya da ne düşündüğü bize ulaşmış oldu.

benim ruh halime uyan şarkı 7.cisi oldu, yaşadığı coğrafyadaki havaların soğuk ve puslu oluşu nedeniyle oluyor sanırım bu şarkıların içimize bu kadar dokunması/ işlemesi..
ilk şarkıya pazartesi günü başladığına göre
7. şarkı Pazar gününe karşılık geliyor..
uykucu bilinen ben için tam isabet:)

diğer albümü

-Ólafur Arnalds-Eulogy for Evolution

notlar


Ólafur Arnalds yakın zamanda, Twitter hesabından her gün 1 parça yayınlayarak, 1 hafta sonunda dedi ki

Buyrun, bunların hepsi sizin için. İndirin, dinleyin, sevin ve gönlünüzden koparsa; bu parçaları dinlerken güzel güzel fotoğraflar çekin

Takipçileri önce parçaları kapıştılar, sonra da birer birer fotoğraflarını yüklediler Flickr‘a. Pek güzel bir birikim oluşuverdi.

Müzik ile fotoğraf pek birleşmemiştir, daha ziyade video ile sevişirler ama Ólafur Arnalds sayesinde insanlar müziklerin arkasına fotoğraflarını serdiler. Yüklenen fotoğraflara şuradan ulaşabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..