...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

6 Ağustos 2009 Perşembe

Lovesz Iren-Fellegajto


01 Motto
02 Polorum Regina
03 Angelic Salutation
04 I Arose
05 Oh, Saint Stephen
06 Ave Maris Stella
07 Alle-Alleluyah
08 Mary, Mary
09 The Girl Taken up to Heaven
10 Cloud-doors
11 Lullaby


Lovesz Iren-voice
Lukacs Miklós-cimbalom
Szokolay Dongo Balázs-bagpipe,saxophone
Mizsei Zoltán-synthesizer, voice
Farkas Zoltán-guitar, bass guitar
Gyulai Csaba Gyulai-percussion

Şifre=www.kevokmusic.com


albüm bilgisi

Lovesz Iren aslında 'Makam' la birlikte çalışmış olan sanatçılardan bir tanesi.Ancak bilinmelidir ki Macaristan 'ın ve dünyanın en iyi folk şarkıcılarından bir tanesidir. Aynı zamanda Human Sciences 'da akademisyen olarak görev yapmaktadır. Etnografya dalında doktorası vardır. Macar folk müziğiyle ilgili olarak çeşitli araştırmaları da olan Iren Lovasz müziğe özellikle büyükbabasından dinlediği şarkılarla başlamıştır.

Müziğe başlama yeri ailesidir. Ülkesinde büyük ödülleri olan büyük bir sanatçıdır. Yaptığı müzik ethno-jazz, dünya müziği ve folk olarak özetlenebilir

Hipokratın bir sözü son derece büyük bir anlam taşıyor:

'Bir şeyin ilaç mı yoksa zehir mi olacağını kullanacak miktar belirler.'

Öylesine dozunda kullanmışlar ki, ki jazz müziği benim tercihlerimdendir, ama bazen jazz müziğini sadece jazz dinlemek istediğimde dinlerim, ya da öylesine serpiştirilerki sanatçılar, neye uğradığınızı şaşırırsınız, jazz mıydı dinlediğim neydi gibi tuhaf duyguya kapılırsınız... Hele etnik müzik yapıyorsanız her müzik türünün özelliklerini boğmadan harmanlamak ayrı bir sanattır.

Bu anlamda gerçek bir sanatçıyla karşı karşıyayız..

diğer albümlerinden

-Wide is the Danube
-Belső Hang



0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..