...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

14 Ağustos 2009 Cuma

.:Clapton-Chronicles-1999-The Best of Eric Clapton:.




1- Blue Eyes Blue
2- Change The World
3- My Father's Eyes
4- Tears in Heaven
5- Layla ( unplugged )
6- Pretending
7- Bad Love
8- Before You Accuse
9- It's In The Way That You Use
10- Forever Man
11- Running on Faith
12- She's Waiting
13- River of Tears
14- Get Lost
15- Wonderful Tonight

albüm bilgisi

Eric Clapton, 1945 yılında, Patricia Molly Clapton ve Edward Walter Fryer'ın evlilik dışı çocuğu olarak dünyaya geldi. 9 yaşına kadar büyükanne ve babasını kendi anne ve babası, annesi Patricia'yı ise ablası olarak bildi.

1964 yılında, The Yardbirds adlı blues-rock grubunda çalmaya başladı, fakat 1965'in Mart ayında bu grubun pop müziğe kaydığını düşünerek gruptan ayrıldı.

Aynı yıl John Mayall & Bluesbreakers grubuna katılarak kendini bir blues gitaristi olarak kanıtladı. Hayranları, bu grupla çaldığı dönemde ona "God" (Tanrı) lakabını taktılar ve duvarlara "Clapton is God." sloganları yazılmaya başladı.

1966 yılının ortalarında Clapton yanına Jack Bruce ve Ginger Baker'ı (bateri) da alarak Cream adlı grubu kurdu, bu grupla yaptıkları 3 albümün ardından grup 1968 yılında dağıldı. Yapımcıları 1969 yılında "Goodbye" adlı, konser kayıtlarından oluşan albümü piyasaya sürdü.

1969'da Blind Faith ile çıkardığı, grubun adını taşıyan bir albümden sonra, Derek and the Dominos adlı grup içerisinde Bobby Whitlock (vokal ve klavye), Jim Gordon (bateri), Carl Radle (bas) ile çalmaya başladı. Grupla çıkardığı Layla and Other Assorted Love Songs albümündeki Layla, en çok bilinen şarkılarından oldu. Clapton bu şarkıyı, Pattie Boyd-Harrison için yazmış ve Leyla ile Mecnun hikâyesinden esinlenmiştir.

George Harrison'ın eşi olan Pattie ile yaşadığı ilişki ve ayrılık sonucu eroine başladı. Müzik kariyerine 2 yıllık bir ara verdi. Eroinle mücadelesi sırasında çektiği sıkıntılar sonucu Eric Clapton, bağımlılara yardım için madde ve alkol bağımlılığı rehabilitasyon merkezi kurdu.
...

Rock müziğini de çok sevmeme rağmen eğer blues olmasaydı nasıl bir seyir izlerdi ben de merak ediyorum. Gerçekten rock müziğinde bir şeyler yapmaya çalışanlar başta blues olmak üzere country müziğiyle de haşır neşirlerse ortaya daha farklı şeyler çıkabiliyor.

Eric Clapton'u bence büyük yapan blues'daki hakimiyetidir. Kesinlikle doğaçlamayı da beraberinde getiren bu müzik türü diğer müzik türlerinin gelişmesinde en önemli yeri tutar. Çok zeki bu adam da , işte bu sebeple de müzik dünyasında farklı bir yer edinmiştir diye düşünenlerdenim.

En az onun kadar sevdiğim bir adam daha var, Gary Moore...

Ya bunlar müzikte olmazsa olmazlardandır.


çok fazla albüm olduğu için yukarıdaki linkten
bakabilirsiniz.

1 yorum:

motet dedi ki...

Bu büyük gitarcının tüm parçaları özel olmakla birlikte sanırım tears in heaven , cennetteki gözyaşları onun içinde özeldir.

Çok güzel bir parça olmasının dışında bir evladı kaybetmiş olmanın verdiği bir duyguyla yazılmış bir parçadır. Bildiğiniz gibi camdan düşerek ölen oğlu için yazılmış bir eserdir bu. Sanırım en kısa zamanda da Rush filminin müziğini eklemeliyiz.

O da ayrı bir güzel dünyadır

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..