...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

14 Ağustos 2009 Cuma

.:Silje Nergaard-2001At First Light:.




1. There's Always a First Time
2. Be Still My Heart
3. Let There Be Love
4. So Sorry for Your Love
5. Now & Then
6. Two Sleepy People
7. Keep on Backing Losers
8. Blame It on the Sun
9. At First Light
10. There's Trouble Brewing
11. Japanese Blue
12. Lullaby to Erle


albüm hakkında

1966, Steinkjer-Norveç doğumlu .Silje Nergaard uzun zamandır aktif olarak müzik kariyerine devam eden bir Jazz vokalisti. İlk albümlerinde daha çok pop etkili bir müzik yapan Nergaard, daha sonra Jazz tarzına geçti ve önemli başarılar elde etti.

1999'un Aralık ayında Amerika'da yapılan beste yarışmasında I Don't Want To See You Cry ile prestijli bir mansiyon alarak kariyerinde önemli aşama yapmış ve Universal ile anlaşma imzalayarak Mayıs 2000'de Port Of Call'ı caz camiasına tanıtmıştır. Albüm Norveç'te bulduğu yankıyı dünyanın diğer üklelerinde de çabucak yakalamıştır.

Nergaard on altı yaşında Norveç'in Uluslararası Molde Caz Festivali'nde Jaco Pastorius'un grubuyla bir jam session'a çıkarak müzik yaşamına ilk adımını atar. Övgüler ta Pat Metheny'nin kulağına gider, gitarist Silje'yi yapımcı Richard Niles'a önerir. Niles da kendisini çok geçmeden plak şirketi Lifetime'a dahil eder.

At First Light albümü hakkında Silje şunları söylüyor: "Şimdiye kadar yaptığım, bestelerimin de karakterini oluşturan pop ağırlıklı cazı sürdürmek istemedim. Köklerime dönmek istedim, zaten caz şarkıcısı olarak başlamıştım." Silje cazın dünyasında bulduğu canlılığı ve doğallığı kendi optimizmiyle birleştiriyor. Halinden memnun, bir yandan da cazı yeni bir kendini kanıtlama ve geliştirme alanı olarak görüyor.

Özellikle iki parça bana göre süper.

Lullaby to Erle, bu parçayı her seferinde bir kaç kez dinlerim. Çalgıların kurgulanışı tonalitesi, nüansları herşeyiyle sesle bütünleşen olaganüstü parça.

Japanese Blue, bu parçanın girişine hayranım. Dinlerken burada sesi kaldırırım kendi kafamda tabii. Sesin ötesinde çalgıların sesine kulak verdiğiniz zaman büyüleniyorsunuz. Çok çocuk tonunda kalıyor burada sevgili Silje...Bazı parçalar enstrumantal olmalı diyesim geliyor. Ama sonunda sesi parçayı yakalıyor.

Sahi yaaa, bir kadın bu çocuk sesi hala nasıl koruyabilir? İncelenmesi gereken bir şey bu tıb açısından


diğer albümleri

1990-Tell Me Where You're Going
1991-Silje
1995-Cow On The Highway
1995-Brevet
1996-Hjemmefra-From Home
2000-Port of Call
2001-At First Light
2003-Nightwatch
2007-Darkness Out Of Blue


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..