...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

5 Ağustos 2009 Çarşamba

.:16 Horsepower-2002-Folklore:.




01. Hutterite Mile
02. Outlaw Song
03. Blessed Persistence
04. Alone and Forsaken
05. Single Girl
06. Beyond the Pale
07. Horse Head Fiddle
08. Sinnerman
09. Flutter
10. La Robe a Parasol

sanatçılar

David Eugene Edwards: vocals, banjo, mandolin, bazuki ,saz, guitar
Jean-Yves Tola: percussion
Pascal Humbert: vocals and double bass

albüm bilgisi

Garip bir gurup açıkcası. Amerikadan da çıktığı zamanda sağlam guruplar çıkıyor hanii.

Hafif bir Depeche Mode havası sezebilirsiniz,minimalist bir gitar arajmanına rastlayabilirsiniz, öyle bir vokale sahip ki Tom Waits in avant-garde tarzını bulabilirsiniz. Çok ama çok güçlü bir ritim öğesiyle, ve akustik çalgılarla ortaya inanılmaz bir şey çıkartmışlar.

Kullanılan çalgıların Amerikan folk müziğinde de kullanılması sebebiyle folklorik özelliklerde oldukça yaygın ama inanılmayacak kadar farklı bir tarz da.

Sanki Amerika nın karanlık tarafı müziklenmiş gibi. Çok hafif Blues özelliklerini de bazı şarkılarda yakalayabilirsiniz.

Açıkcası çok hoşuma gitti.

Low estate albümünde özellikle 5. ve 6.7.8. parçaya hayran kaldım.Özellikle de 6 diyeceğim.

Çok sağlam müzisyenler çok!!!!

Çalgıların hepsi birbirinden güçlü ama back vocaller ve özellikle vocal nasıl bir şey yaaaaaa

'Melezler neden güzeldir'in cevabı bunlar yahu:) Hep dediğim gibi kendi özelliklerini bilip müzikte sınır koymayarak geniş açıyla bir çok şeyi dozunda içine aldığında ortaya çıkan melez müzik olağanüstü oluyor.


1996-Sackcloth 'n' Ashes-1996
1997-Low Estate-1997
2000-Secret South-2000
2002-Folklore



örnek video: "Black Soul Choir"


1 yorum:

titus andronicus dedi ki...

Sadece 16horsepower olarak değil, haksızlık etmek istemem bu gruptaki tüm müzisyenler bence dahidir de özellikle David Eugene Edwards tek başına başka bir şeydir.

Hala çalışmalarını sürdürmekte olan bu müzisyenin gerçekten büyük hayranlarından bir taneside benim. Sadece müzikal anlamda değil çok ama çok iyi bir songwriter dır bana soracak olursanız.

Gerçekten burada onu görebilmek inanılmaz bir keyif oldu benim için.

Buradaki tüm albümler ne zaman ve nasıl indirilir bilemeyeceğim ama buradan da başlanabilir:)

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..