...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Salieri-Requiem



1)Introitus-kyrie
2)Dies-iraie
3)Offertorium
4)Domine-jesu-christe
5)Mater-jesu
6)Sanctus-benedictus
7)Agnus-dei
8)Libera-me


şifre=www.kevokmusic.com




albüm bilgisi;

Onu Mozart filmiyle tanıdık, oysa 1750-1825 yılları arasında yaşamış bir çok ünlü besteciye öğretmenlik yapmış çok iyi bir İtalyan besteciydi.

Mozart, Viyana gelene kadar en ünlü müzisyendi. Bildiğimiz gibi Mozart'ın olağanüstü dahiliği ister istemez Viyana ya geldiği andan itibaren dikkatleri çekeceğinden Salieri'nin gözden düşmesi kaçınılmaz olacaktı.

O filmde neler aklınızda kalmıştır bilemiyorum. Benim için en can alıcı nokta Salieri'nin ölmeden önceki isyanındadır.

“Tanrım, tanrım! neden bana bu tutkuyu verdin de Mozart gibi yetenek vermedin!!!!”

Mozart'tan çok daha fazla müziğe tutkun, tüm yaşamı müzik olan büyük bir besteciydi. Müzik tarihi ilginç öykülerle doludur. Bildiklerimizden çok bilmediklerimiz vardır aslında müzik tarihinin tozlu sayfalarında.

Salieri'ye duyduğum sevgiyle onun çok güzel requiem ni sizler paylaşmak istedim.Mozart'ın bilinen o ünlü Requiem'i de Salieri olmasaydı duymayacaklarımız arasındadır. Her ne kadar ondan nefret ediyor gibi gözükse de içinde taşıdığı müzik aşkı her şeyin ötesindeydi.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..