...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

28 Temmuz 2009 Salı

.:DeVotchka-2003-Una Volta:.





1-C’est Ce La
2-The Oblivon
3-Death by Blonde
4-Queen of The Surface Streets
5-One Last Vow
6-Vengo Vengo
7-Miette
8-Ocean of Lust
9-C’ est Ce la Pt.2
10-Commerce City Sister
11-La Liorrona


albüm bilgisi

Sanırım hepimizin müzikle ilgili tercihleri belirlidir. Ben bu tercihlerin çokluğundan yana olan birisiyimdir. Aslına bakarsanız ne kadar fazla çeşitimiz olsa da aslında o çekirdek beğeninin etrafında dolanır diğerleri de.

Ama bazen gerçekten tamamiyle farklı bir yerde kaybolmak isterseniz ya, kendinizden başka kimsenin olmadığı huzur bulduğunuz her şeyin sizler için yepyeni olduğu alanlar…

DeVotchka bende hep bu tadı bırakmıştır. Hiçbir katagoriye koyamadığım bir müzik türleri var. Tamamiyle kendilerine aitler. Folk'tan tutun rock ve hatta punk'a kadar bu müziklerinin özelliklerini yansıtsalar da işin içine etnik müziği de son derece güzel bir uslupla koyabilen bu Amerikalı topluluğu seviyorum.

Devotchka yani 'genç kız' ; son derece kendine özgü ve insanda yaşama arzusu uyandıran bu müzisyenler çok iyi iş yapıyorlar bana göre.

Bu albümdeki tüm şarkıları sevmeme rağmen 'vengo vengo' da aldığım tat çok daha başka..

diğer albümleri

2000-Super Melodrama
2002-Triple X Tango
2003-Una Volta
2004-How It Ends
2006-Little Miss Sunshine-OST
2006-Curse Your Little Heart-EP
2008-A Mad & Faithful Telling
2011-100 Lovers

DeVotchka asıl önemli çıkışını, Little Miss Sunshine filminin soundtrack’ini hazırlayınca yakaladı. Grubun bu film için kaydettiği şarkılar, başta Grammy olmak üzere bir çok ödüle aday gösterildi, bir o kadarını da kazandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..