...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

21 Temmuz 2009 Salı

.:Lhasa de Sela-1998-La Llorona:.




1-De Cara a la Pared
2-Celestina
3-Desierto
4-Por eso me quedo
5-Payande
6-Peces
7-Floricanto
8-Desdenosa
9-Pajaro
10-Mi vanidad
11-Arbol del Olivido


albüm hakkında

Bu muhteşem kadın kesinlikle şarkılarını İspanyolca ve Fransızca söylemeli. Çünkü ses rengi ve gırtlak yapısı buna öylesine uygun ki.

Örneğin, "The Living Road" albümdeki "La Maree Haute" parçası inanılmazdır. Kimse bu şarkıyı onun gibi söyleyemez ve son derece güzel bir viyolonselle olağanüstü bir hale gelmiş nefis bir şarkıdır.

Şarkı söylerken şarkının içinde gibi hissedersiniz onu ve ister istemez kendinizde o melodinin içinde kaybolursunuz.

Ama hiç bir albümü "La Llorona" da aldığım tadı bırakmadı bende. Orada inanılmaz bir kadın var bana göre. Hele o "Payende" şarkısı yok mu?!!!!! üstüne şarkı tanımam. Bir insan bu kadar mı güzel yansıtır insan ait tüm duyguları, özellikle haykırışları. Ve son derece basit bir melodide son derece yalın olağanüstü bir yorumdur. Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin her dinleyişimde ilk dinlediğimde aldığım haz gibidir aldığım haz.. Eskimemiştir, eskimeyecektir. Ve hala gözlerimin nemlenmesine sebep olacak bir şarkıdır, güzelliğinden...

diğer albümleri

-1998-La Llorona
-2004 Living Road
-2009-Lhasa

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..