...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

17 Temmuz 2009 Cuma

.:Arianna Savall-2004-Bella Terra:.





01-L’ Amor
02-Yo M’ Enamori d’un Aire
03-Dona’m la Ma
04-Mester d’Amor
05-El Mariner
06-El Viaje
07-Els Ulls
08-Apreciemos El Instante
09-Yo Soy De Mi Amado
10-Aquest Cami Tan Fi
11-Per a Ser Cantada En La Meva Nit
12-Hi Ha Un Remoli


albüm /sanatçı bilgisi

Baba Jordi Savall, anne Montserrat Figueras'ın arpçı kızları Arianna Savall.

Sadece arp çalmıyor tabi ki bu albümde. Aynı zamanda besteci ve ses sanatçısı da. Albümdeki parçalara arp'la eşlik ederken o annesinden aldığı muhteşem sesini de kullanıyor.

Bu albüm bir çok anlamda önemli özellikleri içinde barındırıyor.

Dimitros Psonis bağlamasıyla eşlik etmiş 'Dona'm la ma' adlı üçüncü parçada. Öylesine güzel uyum sağlamış ki burada bağlama, kendinizi çok yakın bir yerde hissediyorsunuz, evinizde….

Ömer Hayyam' ın şiiri üzerine bu sefer Dimitros Psonis'i ud la dinliyorsunuz 'Apreciemos el instante' adlı sekizci parçada…

Annesine ithaf ettiği Els ulls yani yedinci parça ve babasına ithaf ettiği El viaje yani altıncı parça…

Genellikle sadece bizlere ait olduğunu düşündüğümüz “saygı” kavramının müzik yoluyla yabancılar tarafından müzikle anlatımı. Tabi ki bu albümü 2003 yılında şu amaçla çıkardığını söylüyor Arianna Savall;

"Daha fazla ışığın, aşkın ve gizemin olduğu, daha ferah ve Akdenizli bir dünyanın özlemi için"

diğer albümleri

-2004-Bella Terra
-2009-Peiwoh
-2012- Hirundo Maris with 
Petter Udland Johansen

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..