...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

27 Temmuz 2009 Pazartesi

Kila-Gamblers' Ballet


1. Leath Ina Dhiaidh A Hocht
2. Electric Landlady
3. Cardinal Knowledge
4. Dusigi
5. Seo Mo Leaba
6. Fir Bolg
7. Boy Racer
8. Her Royal Waggeldy Toes
9. Cabhraigi Lei




albüm bilgisi

Etnik müzik yapan çok fazla sayı da müzisyen var doğal olarak. Benimde ilk önceliklerimden biridir, hangi ulusa ait olursa olsun etnik müzikleri dinlemek.Kuşkusuz bu işin eğitimini aldığım için belki de işin içine bir de çok seslilik girdiği zaman benim keyfime diyecek olmuyor.

Etnik müzik yapan guruplar arasında birkaç özelliğiyle sıyrılan bir gurup Kila benim için. Kendi ulusal müziklerini çok iyi bilmelerine ve ulusal çalgılarına çok iyi bir şekilde hakim olmalarına karşılık başka uluslara ait etnik müzikleri de özümsemiş bir gurup, ve müziklerinde kendi ulusal müziklerini ortaya koyarken bu başka uluslara ait özellikleri de öylesine ustalıkla yerleştiriyorlar ki, kilometrelerce öteden senin melodini seslendiren sana çok yakın bir müzik dinlemiş oluyorsun.

Bu albümdeki altıncı parça benim favorim. Fir Bolg adlı parçayı dinlediğinizde söylemek istediklerimi daha iyi anlatmış olacağım sanırım.

Müziği anlatmak çok zor, en iyisi dinlemek

diğer albümler

-Gambler's Ballet
-Luna Park
-Monkey
-Lemonade & Buns
-Tog e go Bog e
-Mind the Gap
-Handel's Fantasy
-The Playdays
-Oki
-
Soisin

web adresi

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..