...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

1 Mart 2013 Cuma

.:Omer Klein-2009-Heart Beats:.





01-Heart Beats
02-Voices Of War
03-Arak
04-Yemen
05-Ship Of Fools
06-Niggun
07-Alma
08-5/8 Mantra
09-Shalvat Nefesh
10-Middle East Blues
11-Remembering
12-Sun Light

albüm/ sanatçı bilgisi

1982 İsrail doğumlu çok genç bir piyano virtüözü, bestecisi ve şef..

New York'ta yaratıcı müzik sahnesinin yükselen yıldızlarından biri. Bütün dahi müzikçiler gibi o da 6-7 yaşlarında oyun amacıyla piyanoya başladı ve sonra Sanat prestijli bir okul olan Thelma Yellin'de okudu. Burada İsrail Kültür Bakanlığının dikkatini çekti ve "Üstün Müzisyen" kategorisine alındı. 2003 yılında ünlü İsrailli şairlerin metinlerinden müzik yapma amacıyla bir grup kurdu.

Asıl müziksel başarısı 2006 yılında 24 yaşındayken New York'a taşınmasından sonra gerçekleşti. Sonrasında Danilo Perez, George Garzone, Jerry Bergonzi, Blake Ran ve diğer caz ustaları ile çalışmaya başladı. Yakın arkadaşı basçı Omer Avital, Joel Frahm, Johnathan Blake, MeShell Ndgeocello, Ferenc Nemeth, Jason Lindner, Avishai Cohen, Donny McCaslin, Joe Martin, Jaleel Shaw, Mark Juiliana ve Eric McPherson gibi önemli müzisyenlerle birlikte Carnegie Hall ve diğer önemli New York Caz Kulüplerinde hemen her hafta çalmaya başladı. 15'ten fazla ülkede sahne aldı.

Müziğinin temelinde İsrail, Arap ve Kuzey Afrika müziğinin bir bileşkesi yatmaktadır. Peşpeşe 4 albüm çıkardı. Uluslararası medyada " en heyecan verici ve orijinal müzisyen" olarak lanse edilen Klein gelecekte de güzel işlere imza atacağa benziyor...





diğer albümleri


2007-Duet
2007-Introducing Omer Klein
2009-Heart Beats
2010-Rockets On the Balcony


web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..