...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

7 Aralık 2012 Cuma

.:José Luis Montón-2012-Solo Guitarra:.




1-Rota (Farruca)
2-Espanola (Farruca)
3-Son & Kete (Buleria)
4-Air
5-Altolaguirre (Tango)
6-Con Permiso (Taranta)
7-Al Oido (Cantinas)
8-Conclusion (Solea)
9-Detallitos (Seguirilla)
10-Hontanar (Tanguillo)
11-Tarareando
12-Piel Suave (Guajira)
13-Te He de Querer Mientras Viva




albüm bilgisi

1962 Barselona doğumlu Katalan gitarist ve besteci.

Çok erken yaşlarda müzik çalışmalarına başladı. İyi bir müzik eğitim aldı. Rafael Riqueni, Gerardo Nunez ve Vicente Amigo gibi kendi kuşağının en iyi gitaristlerinden biri olarak kabul edilir. Besteci olarak ta iyi bir üne sahiptir. Değişik zamanlarda kazandığı onlarca ödülden eleştirmenlerin kendisini beğendiği sonucunu çıkarabiliriz.




Kendi bestelerinden oluşan 4 albümü vardır  bunun yanı sıra çok sayıda başka albümlere katkıda bulunmuş ve değişik ülkelerden sanatçılarla ortak albüm çalışmalarına imza atmıştır.Birlikte çalıştığı sanatçılardan örnek verirsek: Joaquin Grilo, Enrique Morente, Ana Salazar, Chano Dominguez, Eva Duran, Javier Colina, Ara Malikian, Mayte Martín,Hosan Ramsey, Domingo Ortega, Adrian Galia, Belén Maya, Belén Fernández, Clara Montes, Amina Alaoui, Antonio el Pipa gibi farklı müzik eğilimleri bulunan sanatçılarla çok iyi performanslar ortaya koymuştur.


Belçika Teatro Emperador, Houston Uluslararası Festivali, Paderborn Uluslararası Festivali (Almanya), Sydney Festivali Setback (Avustralya),Buenos Aires Dünya Gitar  Festivali ve daha bir sürü uluslararası festivallere katıldı ve ünlü orkestralarla çaldı. Çeşitli ülkelerin ünlü tiyatrolarında sergilenen Dans,Bale ve Koreografi Yarışmalarında en iyi özgün müzik ödülleri kazandı.

Albümlerinde Klasik müziğin, Bask müziğinin ve ağırlıkça Flamenko müziğinin bütün formasyonlarını görebilirsiniz. Eklediğimiz albümde de örneğin 4.parça "Air" Bach'ın bir parçası olup Monton tarafından yeniden yorumlanmıştır.

Flamenkonun konuştuğu bir dil olduğunu, insanlarla bir iletişim aracı olarak kullandığını, Flamenko sayesinde başka ülkeleri, kültürleri ve müzik tarzlarını öğrendiğini söylüyor Monton, ve çocukları çok seviyor o kadar ki onlar için bile bir albüm yapmış: Flamenco Kids diye. Ayrıca UNESCO'nun kültürel miras liderlerinden biri olarak çalışıyor.





diğer albümler

2012-Solo Guitarra
2011-Flamenco Etxea
2010-Flamenco Kids
2006-Flamenco Arabe 2
2005-De La Felicidad
2002-Manantial
2000-Sin Querer
1997-Aroma
1996-Flamenko Entre Amigos


web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..