...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

23 Haziran 2012 Cumartesi

.:Keith Jarrett-Book of Ways-2CD:.





CD1


1. Clavichord Volume 1 Part 1
2. Clavichord Volume 1 Part 2
3. Clavichord Volume 1 Part 3
4. Clavichord Volume 1 Part 4
5. Clavichord Volume 1 Part 5
6. Clavichord Volume 1 Part 6
7. Clavichord Volume 1 Part 7
8. Clavichord Volume 1 Part 8
9. Clavichord Volume 1 Part 9
10. Clavichord Volume 1 Part 10


CD2

1. Clavichord Volume 2 Part 1
2. Clavichord Volume 2 Part 2
3. Clavichord Volume 2 Part 3
4. Clavichord Volume 2 Part 4
5. Clavichord Volume 2 Part 5
6. Clavichord Volume 2 Part 6
7. Clavichord Volume 2 Part 7
8. Clavichord Volume 2 Part 8
9. Clavichord Volume 2 Part 9


albüm bilgisi


Bu albüm bir çok yönüyle oldukça değişik bir albümdür. Keith Jarret'in Barok dönemden kalma bir çalgıyla harikalar yarattığı bir albümdür öncelikle..

Albümü oluşturan parçalar geçmişten esintiler taşımakla birlikte sanatçının doğaçlamalarıyla oldukça farklı özellikleri de içinde barındırır..

Klavseni farklı şekillerde kullanarak, zaman zaman da klavsenin dışına çıkan tınılar elde ederek geçmiş zaman ozanları troubadurları çağrıştıran müzikal bir yolculuğa sürekler bizleri..

Bazı parçalarda pentatonik tınıları, bazı parçalarda da bize ait aksak ölçüleri kullanırken dünyayı kucaklayan tavrı göz ardı edilmemelidir. Kısacası jazz'ın dışında klasik ile içinde yaşattığı duyguların doğaçlamalarıyla harmanlanmış harika bir albümdür.


Sanatçının blogtaki diğer albümlerine ulaşmak için:





0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..