...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

28 Nisan 2012 Cumartesi

.:Youn Sun Nah-2009-Voyage:.



01-Dancing With You
02-The Linden (Lars Danielsson-Lina Nyberg)
03-Calypso Blues (Nat King Cole-Don George)
04-My Bye (Natacha)
05-Jockey Full Of Bourbon (Tom Waits)
06-Voyage
07-Please, Don’t Be Sad
08-Shenandoah (American Folk Song)
09-Come, Come
10-Frevo (Egberto Gismonti)
11-Inner Prayer
12-India Song (Carlos D’Alessio-Marguerite Duras)

Youn Sun Nah: Vocals
Ulf Wakenius: Guitar
Lars Danielsson: Acoustic Bass, Çello, Melodica, producer
Xavier Desandre-Navarre: Percussion
Mathias Eick: Trumpet
Executive Producer: Jae Jin In



albüm bilgisi

1969 Seul doğumlu jazz sanatçısı. Kore'li olmasına rağmen 1995 yılından beri Paris'te yaşıyor. Klasik müzik eğitimi almış bir anne-babanın çocuğu ama başlarda Youn Sun Nah pek müzikle ilgilenmemiş, aklında daha çok moda sektöründe bir yerlerde olma düşüncesi varken bu işten hayalkırıklığına uğramış daha sonra bir müzikalde şarkı söyleyerek şansını denemeyi sürdürmüş. Şarkı söylerken bir arkadaşı vasıtasıyla jazz'ı keşfettiğini söylüyor. O dönemlerini şöyle anlatmış:

"O zamanlar oldukça saftım, cazın ne olduğunu gerçekten biliyor olsaydım başlamaya cesaret edemezdim ama biliyor musunuz Fransız chanson müziğini de çok seviyordum, olmazsa onu söylerim deyip Fransa`ya her iki müzik içinde çalışmak üzere gelmeye karar verdim..."

İlk iş olarak usta jazz sanatçıları dinlemeye başlayan Youn Sun Nah, bir taraftanda Norma Winstone, Sidsel Endresen ve Mari Boine gibi eğitmenlerden dersler almaya başlar. Daha sonra 7 kişiden oluşan bir gurup kurarak çalışmalarına devam eder. Bu gurupla yaptığı çalışmalar dikkat çekici olsa da Youn Sun Nah yoluna başka türlü devam etmesi gerektiğini düşünür.

Ve aynı sahneyi paylaşacakları bir konserde Ulf Wakenius ile tanışır. Ortak bir çalışma yapmayı kararlaştırırlar ve daha sonra basçı Lars Danielsson`unda eklenmesiyle ortaya "Voyage" albümü çıkar. Daha sonra da çeşitli defalarUlf Wakenius, Lars Danielsson, Mathias Eick gibi Avrupalı bir çok usta müzisyenle aynı sahneyi paylaşarak ikili seslendirmeler yapmıştır.

Sesini bir enstruman gibi kullanması, sesinin yanında kalimba çalması, kendi milli müziklerinden dolayı pentatonik müziği çok iyi bilmesi ama batılı kulakları rahatsız edebilecek tınılardan uzak durması, İngilizce'yi temiz bir şekilde deneysele kaçmadan kullanması ve sesinin sınırlarını gösterme kaygısı gütmeden şarkı söylemesi, kendisine eşlik eden enstrümanları asgaride tutması ve söylediği her şarkıya kendi ruhunu katarak yorumlaması onu şimdiden jazz'ın ölümsüz isimleri arasına katacak görünüyor.

Sanatçı 21 Ocak 2012 tarihinde Ulf Wakenius ile birlikte Borusan Müzik Evi'nde konser vermeye ülkemize de gelmiştir.


diğer albümleri

2001-Reflet
2002-Light For The People
2003-Down By Love
2004-So I Am
2005-With Refractory
2007-Memory Lane
2009-Voyage
2010-Same Girl
2010-Ulf Wakenius-Duo
2011-Jazz Sous Les Pommiers
2011-Mozdzer-Landgren-Wollny-In the Spirit of Jazz

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..