...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

14 Ocak 2012 Cumartesi

.:Concha Piquer-2000-20 Grandes Exitos:.



01-Y Sin Embargo Te Quiero
02-No Me llames Dolores
03-Doña Sol
04-Mañana Sale
05-Romance De Valentia
06-Cinco Frolas
07-En Tierra Extraña
08-Ay Hermano
09-La Maredeueta
10-Madrina
11-Trece de Mayo
12-Novio
13-Eugenia de Montijo
14-Coplas de Pedro Romero
15-Yo Soy Esa
16-Amante De Abril y Mayo
17-Almoneda
18-No Me Quieras Tanto
19-Picadita de Viruelas
20-La Caramba


albüm bilgisi

Tam adı Concepción López Piquer, 1906 Valensia doğumlu İspanyol şarkıcı, aktrist. Duvarcı bir baba ve terzi bir annenin 5 çocuğundan biri. Diğer 4 kardeş ve babasını erken yaşlarda kaybetmesinin kişiliğinin üzerinde hep dramatik bir etki bıraktığı söylenmiştir.

Annesinin terzi atölyesindeki radyodan geleneksel ispanyol şarkılarını önce dinledi sonra oturduğu mahallede konserler vermeye başladı ve daha 11 yaşındayken şarkılarını Apollo Tiyatrosu'nda söylemesi için günde 5 pesatas karşılığında ilk sözleşmesini imzalamış oldu.



Orada öğretmeni olan Penella, Piquer'in Newyork'a gitmesi ve yeteneğini orada değerlendirmesini önerdi ve bu konuda yüreklendirdi. Piquer annesiyle birlikte 1922 yılında ilk olarak Manhattan'e geldi ve 1927 yılına kadar Amerika, Panama, Meksika, Küba, Kostarika gibi ülkeleri dolaşarak konserler verdi. Kardeşlerinden birinin hastalanması üzerine tekrar İspanya'ya dönen Piquer, ülkesindeki çeşitli tiyatro salonlarında şarkılarını seslendirdi. 1933 yılında boğa güreşçisi Antonio Marquez ile evlendi. Birbirlerini çalkantılarla dolu büyük bir aşkla sevdiler.

Çok göz önünde bir yaşam sürdü. Hakkında bir sürü söylentiler çıkarıldı. Tek kızı doğduğunda babanın ortada olmaması nedeniyle suçlamalara maruz kaldı. İspanya'daki iç savaş sırasında devrimci bir kişilik sergiledi fakat yoksulluğun hüküm sürdüğü yıllarda tam bir burjuva hayatı yaşadığı için kıyasıya eleştirildi. Yıllar sonra kızı bu konuda yaptığı açıklamalarda annesinin bu hayatı sürdürmesi için insanüstü bir güçlü çalıştığını ve bunu sonuna kadar hakettiğini söylemiştir.



Çok fazla seyehat ettiği günlerde gittiği her şehirde bir ev kiralar ve kendi evinden getirdiği eşyalarla bu evi süsleyerek yabancılık duygusunu gidermeye çalışırmış.

Sesi için türlü tanımlamalar yapılmıştır: Orjinal, kalın, lirik, duygusal, sevgi dolu, şehvetli, otantik vb. Konserlerinde ise tüm sahneyi kaplayan görkemli yürüyüşü ve seçtiği giysilerin yarattığı lirik ihtişamı ile bugün göremediğimiz için hayıflandığımız sanatçılardan biridir.



12 Aralık 1990 tarihinde Madrid'de öldü. Doğumunun 95 yılı nedeniyle Valensia'daki doğduğu ev Kent Konseyi tarafından müze haline getirilmiştir. Müzede sanatçıyla ilgili her türlü görsel-işitsel nesne-özellikle kostüm koleksiyonu- görülebilir.



diğer albümlerinden

-Concha Piquer Oro
-Antologia
-Conchita Piquer
-Leyendas Del Siglo XX
-Amapola
-Todo Coplas
-100 Años- Concha Piquer Canta Junto A
-A Tu Vera
-Ojos Verdes
-Exitos Originales
-A Tu Vera: Antologia
-V.1
-Colección Grandes
-Canciones De Oro
-Tu Vera
-Concha Piquer
-La Guapa, Guapa! Concha Piquer
-Chachi, Concha Piquer
-La Rosa y el Viento
-Emperaora
-20 Grandes Exitos



1923 yılında Lee DeForest adında birinin çekip yönettiği ve İspanyolca ilk sesli ve kısa filmde oynadı. Filmin adı "From Far Seville" ve sadece 10 dakika süren bir filmdi. Daha sonra bu film ile ilgili belgeseller yapılmıştır. Oynadığı diğer filmler / film müzikleri vb. için buraya bakabilirsiniz.

Kızı da annesinin yolundan gitmiş ve o da İspanya'da tanınan bir şarkıcı olmuştur. Buradan onunla ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

Sanatçının web sayfası bulunmamaktadır.
Albümleri vb.için bir link verelim gene.

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..