...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

24 Aralık 2011 Cumartesi

.:Damien Rice-2002-0:.



1.Delicate
2.Volcano
3.The Blower's Daughter
4.Cannonball
5.Older Chests
6.Amie
7.Cheers Darlin
8.Cold Water
9.I Remember
10.Eskimo


albüm bilgisi

Önce albüme eşlik eden sanatçıları tanıyalım

Damien Rice – bass guitar, clarinet, guitar, percussion, drums, vocals
Doreen Curran – mezzo soprano
Nicholas Dodd – conducting
Shane Fitzsimons – bass guitar
Lisa Hannigan – backing vocals, piano ( lead vocals on track 9)
Mark Kelly – electric guitar
Vyvienne Long – cello
Colm Mac Con Iomaire – violin
Conor Donovan – timpani/percussion
Jean Meunier – improvisation, piano
Tom Osander aka Tomo – percussion, drums

"O" , Damien Rice'nın ilk stüdyo albümüdür. Rice, albümü, 2001 yılında kafa travması yüzünden ölen arkadaşı Mic Christopher'a adamıştır. Albümü yaparken özellikle büyük bir plak şirketi desteği olmadan yapmak istediğini söylemiştir.



Damien Rice

1973 doğumlu İrlandalı şarkıcı. Müzik kariyerine 90'larda rock muzik grubu Juniper ile başlamıştır. Grupla iki albüm çıkardıktan sonra ayrılmış ve solo kariyerine başlamıştır.

Gitar, çello, viyolin, piyano ve davul çalan şarkıcı, Vector ve Heffa isimli iki stüdyo albümü ve Live at Fingerprints Warts & All ve Live from the Union Chapel isimli iki canlı kayıt albüm çıkarmıştır.

The Blower's Daughter, Cannonball, Volcano, Woman Like a Man, Lonely Soldier, Rootless Tree, 9 Crimes gibi single olarak çıkan parçaları mevcuttur.

En çok bilinen şarkısı, aynı zamanda Closer filminin de müziği olan 'The Blower's Daughter'dır. Şarkıda üflemeli çalgılar hocasının kızına olan aşkını anlatmaktadır.



Closer (2004)

Yönetmen: Mike Nichols
Senaryo: Patrick Marber, Patrick Marber
Tür: Drama,Romance
Ülke: USA, UK, English
Süre: 104 Dk.
Oyuncular (ilk 10) : Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman, Clive Owen, Nick Hobbs, Colin Stinton, Steve Benham, Elizabeth Bower, Ray Donn, Daniel Dresner

Konusu:

Dan, ölüm ilanları yazarak hayatını kazanan, fakat yazarlık hedefi olan genç bir gazetecidir. Bir kaza sonucu tanıştığı Amerikalı Alice, genç adamın ilham perisi olur.

Alice’in hayatından yola çıkarak yazdığı kitap baskıya hazırlanırken, kapak fotoğrafı için gittiği fotoğrafçı Anna’ya aşık olur. Yeni boşanmış olan Anna, Dan’in ilgisini karşılıksız bırakır ve Dan sayesinde tanıştığı doktor Larry ile evlenir.

Fakat Anna ve Dan arasındaki elektriklenme, ikisinin de sevdiklerini aldatmasına sebep olacaktır. Bu kaçamakların ortaya çıkması ise dörtlünün hayatlarını alt üst eder.

IMDB

Filmi indirin

Link1 Link2 Altyazı


diğer albümleri

-2001-The Blower's Daughter
-2002-Cannonball
-2002-O
-2003-Woman Like a Man
-2003-Volcano
-2004-B-Sides
-2005-Unplayed Piano
-2006-9 Crimes
-2006-9
-2007-Rootless Tree
-2007-Dogs
-2007-Uncomfortable
-2007-Live From The Union Chapel

web sayfası



1 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

önce müziği dinledim..insanın ruhuna yavaşş yavaşş absorbe oluyor, sanki hücrelerine siniyor ve sen oluyor, sen müzik oluyorsun. irlendalı olduğunu görünce de hiç şaşırmadım nedense

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..