...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

11 Ekim 2011 Salı

.:Trio Chemirani-2011-Invite:.





1. Dar baze
2. Alu soroma
3. Flamenco mar
4. Dordaneh
5. Azadeh
6. Synkathistos
7. Oryssa
8. Bad-e-Saba
9. Saadi
10. La marelle
11. Taama
12. Atash
13. Yar Mara
14. Nokay
15. Sarv


albüm bilgisi


Chemirani grubu ; Bijan Chemirani, Djamchid Chemirani, Keyvan Chemirani ve Meryem Chemirani'den oluşmuş İranlı bir gruptur.

Chemirani Trio ise; bu aileden Bijan, Keyvan ve Jamshid ile oluşturulmuştur. Gerçekten İran müziğinin önde gelen sanatçılarından olan grup özellikle vurmalı çalgılarda kendilerine ait özelliklerin dünyanın hemen her yerinde tanınmasını sağlamışlardır.

Bir çok müzisyenlerle ortak çalışmalar yapan grubun bu albümü politikacılar tarafından yaratılmaya çalışılan sınırların müzikle yok edilmesine en güzel örneklerden birini oluşturur.

Gerçekten müzik sınır tanımaz.

Albümde geleneksel tınıları yakalayabileceğiniz gibi melodilerin evrensel özelliklerle harmanlanışına da tanıklık edeceksiniz. Paris'te kaydedilen bu albümde Afrika'nın sihirli sesi Ballaké Sissoko Kora'yla eşlik ederken, Omar Sosa piyanoda, basta Renaud Garcia-Fons ve lir-rebab'ta Ross Daly, gitarda Sylvain Luc bouzouki de ise Titi Robin eşlik ederek albüme farklı tını ve renkleri katmışlardır.

Etnik özelliklerle birlikte jazz özelliklerini, flamenko tarzını kısaca müziğe ait bir çok özelliği buluşturan albüm kesinlikle müziğin sınır tanımazlığının en güzel kanıtlarından biridir.

diğer albümleri

1989-Windhorse Riders
1991-Let The Lover Be with David Hykes
1994-Vocal Calligraphy
1997-Zarb Duo et Solo
1999-Trio de Zarb
2000-Alazar (Keyvan Chemirani, Montanaro, Rizzo)
2001-Gulistan (Bijan's album with Ross Daly)
2002-Qalam Kar (The entire trio)
2002-Eos (Bijan's project)
2003-Falak (Neba Solo-African Belefon Player)
2004-Le Rhythme de la Parole I
2004-Kismet with Stelios Petrakis on Buda Musique
2005-Urna: Amilal with Mongolian singer "Urna"
2005-Ross Daly: Microkosmos (supported by Chemirani)
2006-Le Rhythme de la Parole II
2007-Battements Au Cœur De l'Orient
2009-Trio de Zarb
2010-Tchechmeh
2011-Invite

web sayfası

gurubun web sayfası bulunmamaktadır. Netteki en fazla bilgiye
şu linkten bakabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..