...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

27 Eylül 2011 Salı

.: Brad Mehldau - Kevin Hays-2011-Modern Music:.






1. Crazy Quilt
2. Unrequited
3. Generatrix
4. Celtic Folk Melody
5. Excerpt from Music for 18 Musicians
6. Lonely Woman
7. Modern Music
8. Elegia
9. Excerpt from String Quartet 5


albüm bilgisi

Bu albüm, jazz piyanistleri arasında seçkin isimlerden biri olan Brad Mehldau ve Kevin Hays in, besteci ve aranjör Patrick Zimmerli gibi ustaları buluşturan bir albümdür. Birbirinden değerli iki piyanist Steve Reich, Ornette Coleman, Philip Glass gibi sanatçıların bazı bestelerinin yanında kendi bestelerini de içerir.

Brad Mehldau ve Kevin Hays' in piyano düetleri arasında mükemmel bir müzik kompozisyonuyla örülmüş mükemmel bir albümdür. Jazz piyanistlerine ve eserlerine meraklı dinleyicilerin asla kaçırmaması gereken albümlerden biridir.

Böylesine yetenekli müzisyenleri bir araya getiren bu albüm piyano açısından tüm zenginlikleri içinde barındırmaktadır. Zaman zaman jazz özelliklerinin dışına çıkılarak klasik çizgi de de kendini gösteren özellikler tam anlamıyla dinleyici de bir ziyafet izlenimi yaratmaktadır.

Mehldau ve Hays' ın doğaçlama yetenekleri de eserlerin ortaya konuluşundaki ayrı zenginlik kaynaklarından biridir.

Çeşitli doğaçlama ve deneysel çağdaş kompozisyon sınırlarını keşfetmek isteyenlerin kaçırmaması gereken albümlerden biridir.

Bu üçlüyü bir arada ele alan web sayfasını inceleyerek daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz;


web sayfası;



0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..