...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

7 Nisan 2011 Perşembe

.:The Last Samurai-2003-Hans Zimmer:.





1. A Way Of Life
2. Spectres In The Fog

3. Taken

4. A Hard Teacher
5. To Know My Enemy

6. Idyll's End

7. Safe Passage

8. Ronin

9. Red Warrior

10. The Way Of The Sword

11. A Small Measure Of Peace




albüm bilgisi



Doğu ile Batının eşsiz dansı olarak nitelendirebileceğimiz bu albümde Zimmer bütün hünerlerini göstermiş sayılır. Filme ruhunu veren bu soundtrack albümü sizin de başucu albümlerinizden biri olabilir..

Hans Zimmer

1957 Almanya doğumludur. Dünya Hans Zimmer’in cismani görüntüsüyle pek meşhur şarkı Video Killed the Radio Star’ın video klibi ile tanıştı. Takvimler 1970’li yılların sonuna günler kaldığını, muhteşem seksenlerin kapıda olduğunu ilan ediyordu.

Şarkının sahibi Trevor Horn, Geoff Downs ve Bruce Woolley’den oluşan The Buggles grubuydu. Hans Zimmer kısa bir süreliğine onlarla çalışma fırsatı bulmuş ve bu kısa süre grubun en “büyük” şarkısını ortaya çıkardığı zaman dilimine denk gelmişti. Zimmer, keyboard ve sintizayzır ustalığını seksenlerin epey başında yeni bir grubun, İtalyan Maurizio Arcieri tarafından kurulan ve newage müzik yapan Krizma’nın hizmetine sundu. Zimmer’in sonraki durağı Ultrawox grubunun davulcusu Warren Cann ile oluşturduğu Henden’di.

Hans Zimmer’i, Oscar ve Altın Küre ödüllerine En İyi Film Müziği dalında birden çok kez aday olan, çeşitli kereler bu ödülleri kazanan bir kompozitör yapan ortaklık ise 1982’de başladı. 1978 tarihli Avcı (Deer Hunter) filminine yaptığı klasik gitar parçası Cavatina ile tanınan Stanley Myers ile film müzikleri yapan bir şirket kuran Zimmer, ustasıyla birlikte Benim Güzel Çamaşırhanem (My Beatiful Laundrette) başta olmak üzere pek çok filmi müzikle döşedi.

Zimmer’ın kariyerinin dönüm noktası müziğini tek başına yaptığı Yağmur Adam (Rain Man – 1988) filmi sayesinde oldu. Bu çalışmasıyla Oscar’a aday gösterildi. İkinci adaylığı 1995’te Aslan Kral (Lion King) ile geldi ama bu kez heykelciği havaya kaldırıp teşekkürleri sıralayan başkası değil, Zimmer oldu.

Ardından bir daha kazanamasa da şu filmlerle Oscar’a aday gösterildi Zimmer: 1997’de The Preachers Wife, 1998’de Benden Bu Kadar (As Good As it Gets), 1999’da Mısır Prensi (The Prince Of Egypt), yine 1999’da İnce Kırmızı Hat (The Thin Red Line -1999) ve 2001’de Gladyatör (Gladiator).

Hans Zimmer, Hollywood’da onlarca başarıya imza attı. Fragman müziği konusunda da uzman olan Zimmer, Oscar, Altın Küre, Grammy ödülleri kazandı. Sherlock Holmes, Melekler ve Şeytanlar, Batman, The Dark Night, Karayip Korsanları, Pearl Harbour, Hannibal, Gladiatör, Aslan Kral onun müziklerine imza attığı filmlerden sadece ilk akla gelenler.

Hans Zimmer’in müziğe olan tutkusunu şu sözlerinden de anlamak mümkün: “Müzik benim için sadece bir iş ya da bir hobi değil. Müzik, sabahları uyanmak için tek nedenim.”




The Last Samurai (2003)

Yapım: 2003 ABD, Fransa, Japonya, YeniZelanda
Tür: Aksiyon, Dram, Romantik, Savaş,
Yönetmen: Edward Zwick
Senaryo: Edward Zwick, John Logan, Marshall Herskovitz
Yapımcı: Tom Cruise, Paula Wagner, Marshall Herskovitz, Richard Solomon, Ted Field, Scott Kroopf
Görüntü Yönetmeni: John Toll
Müzik: Hans Zimmer
Süre: 2 saat 34 dk
Oyuncular: Tom Cruise, Ken Watanabe, Timothy Spall, Billy Connolly, Koyuki, Hiroyuki Sanada, Tony Goldwyn, Chad Lindberg, William Atherton, John Koyama, Masashi Odate, Masato Harada, Ray Godshall Sr, Satoshi Nikaido, Shichinosuke Nakamura, Shin Koyamada, Shintaro Wada, Shun Sugata

Bir sivil savaş gazisi olan yüzbaşı Woodrow Algren, 1870'lerin sonunda Winchester silahlarının sözcüsü sıfatıyla Japonya'yı ziyaret eder. Amacı; İmparator Meiji'nin askerlerini eğitmek ve silahlarının tanıtımını yapmaktır. Meiji'nin silahlarla donatılmış ordusu kalan son samurayları yok etmek için hazırlıklarını yaparken yüzbaşı Algren bir çatışma sırasında sakatlanır ve samuraylara esir düşer. Algren esir düştükten sonra samurayların lideri Katsumoto'dan onur ve savaş konusunda çok şey öğrenir ve iki taraf arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0325710/

Filmi İndirin



diğer albümleri

225'den fazla film ve TV dizisine müzik yapmıştır
şu linkten bakabilirsiniz:

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..