...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

1 Nisan 2011 Cuma

.:Roberto Fonseca-2007-Zamazu:.





1.Misa Popular
2.Tierra en Mano
3.Clandestino
4.Llego Cachaito
5.Asi Baila Mi Madre
6.Congo Arabe
7.Zamazu
8.Suspiro
9.Ishmael
10.El Niejo
11.Mil Congojas
12.Triste Alegria
13.Zamazamazu
14.Dime que No


albüm bilgisi

1975 Havana doğumlu Küba'lı genç jazz piyanisti müzisyen bir ailenin içinde gözlerini açtı. Babası bir davulcu, annesi ise profesyonel bir şarkıcıdır. Küçük yaşlarda piyano ile müzik hayatına başlayan sanatçının müziğe olan ilgisi aslında perküsyona dayanmaktadır.

Geleneksel Küba müziğinin tüm özelliklerini müziklerinde kullanan sanatçı açıkcası piyanoyu da bir vurmalı çalgı gibi zaman zaman kullanmaktadır.



Küçük yaşta başlayan müzik serüveninde 15 yaşındayken 1991 yılında Havana Jazz Plaza Festivali'nde gösterdiği performansla ismi hatırlanacak bir müzisyen durumuna geldi.

Küba'nın son derece önemli ve prestijli okulu olan "Instituto Superior de Arte" de eğitimini tamamladı. Kendisi çok iyi bir öğrenci olmadığını söylese de ortaya koyduğu müzikler göz önüne alındığında her kötü öğrencinin böyle olmasını istediğimizi kolaylıkla söyleyebiliriz.

2001 yılı sanatçı için son derece önemlidir. Çünkü bu yıl Buena Vista Social Club ile turneye çıkmış olması büyük ustalarla müzik yapmasına olanak sağladı. Rubén González, Ibrahim Ferrer, Cachaito, Guajiro Mirabal ve Manuel Galban ile çalıştı.

Temperamento adlı albümü 1999 yılında Küba nın en iyi jazz albümü seçildi. Müziklerinde sadece jazz özellikleri değil aynı zamanda latin, hip-hop, kentsel müzik özellikleri de görülür.

Şu ana kadar yedi albümü çıkmış olan sanatçının her albümü kendine özgü farklı bir tadı içermektedir. Özellikle yedinci albümü Live at Marriac’ı 2010 yılında yayınlamasının ardından yetenekli piyanist Avrupa turnesine başladı. Ibrahim Ferrer, Rubén González, Guajiro Mirabal, Omara Portuondo ve Angá Díaz gibi ünlü müzisyenlerle yaptığı ortak çalışmalar ile müzik dünyasında yerini sağlamlaştıran Fonseca’nın ‘Llego Cachaito’ şarkısı 2008 yılında çekilen ‘Hancock’ filminde kullanıldı.

Çok genç bir yaşta olmasına rağmen şu anda yıldız statüsünde anılmaktadır. Açıkcası hak edilmiş bir şöhrettir. Afro-Küba müziği, klasik müzik ve geleneksel Küba müziğini harmanlayarak son derece ritmik ve canlı melodilerin yanında müzik açısından doyumsuz melodilerle bezeli çalışmalar yapmaktadır.

Grubunda yer alan sanatçılar şunlardır;

piyano: Roberto Fonseca
davul: Ramsés Rodríguez
bas: Omar González
perküsyon: Joel Hierrezuelo
ney: Javier Zalba
tm & pa: Javier Lloret




albümleri

1999- Tiene Que Ver
1999- Temperamento: En el Comienzo
2001- No Limit
2001- Elengo
2007- Zamazu
2009- Akokan
2010- Live in Marciac

web sayfası


1 yorum:

sanem uçar dedi ki...

Bir albümü dinlerken aldığımız haz ile canlı performanslarda izleyip dinlediğimiz sanatçıların bizde uyandırdığı haz da çok güzeldir. Kendine güvenen sanatçıların canlı performans kayıtlarını açıkcası hep tercih etmişimdir. Büyüklükleri orada kolaylıkla görülebilir.

Roberto Fonseca nın canlı performans kaydı Live in Marciac albümü de bence kesinlikle dinlenmelidir. Buraya aldığımız youtube videosunda sanatçının piyanoyla-müzikle bütünleşmesini çok kolaylıkla görebiliyoruz. Müziği ruhlarında, hücrelerinde hissedenlerin yaydıkları enerjide farklı oluyor tabiki

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..