...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

22 Mart 2011 Salı

.:Jesse Cook-1995-Tempest:.





01. Tempest
02. Cascada
03. Breeze From Saintes Maries
04. Baghdad
05. Parasol
06. Dance Of Spring
07. Soledad
08. Orbit
09. Fate (Parasol Reprise)
10. Jumpstart



albüm bilgisi

1964 Paris doğumlu Kanada'lı Rumba Flemenko gitaristi. 6 yaşındayken aile Kanada'ya gelmiş ve o yaşlarda gitar dersleri almıştır. 16 yıl sonra da İspanya'ya gidecek ve peşpeşe albüm çıkarmaya başlayacaktır.

Jesse Cook caz, latin ve dünya müziği gibi çok farklı müzik türlerini icra ediyor. Müziğe 3 yaşında oyuncak bir gitarla başlayan Jesse Cook’un yaşamı, ailesiyle Fransa’nın güneyinde yaşarken Gypsy King’in solisti Nicolas Reyes ile tanışmasıyla değişti.

Modern Flamenko akımının bugün en önemli temsilcilerinden biri olarak değerlendirilen Jesse Cook, B.B. King, Ray Charles, Diana Krall gibi isimlerle çalıştı. Öncesinde İrlandalı topluluk Chieftains’le de çalışan Jesse Cook, dünyanın farklı müzik geleneklerini caz ve flamenkonun çevresinde yoğunlaştırarak kendi özgün stilini ortaya çıkardı.

1995 yılındaki Cataline Jazz Festivali müzik kariyerinde dönüm noktası oldu. Free Fail albümüyle 2001 yılında “En İyi Entrümantal Albüm” dalında Juna ödülünü alan Cook, 2008 yılında bu ödülü 2 kez daha kazandı. Jesse Cook 15 yılda 7 albümle önemli bir başarıya imza attı.

Prestijli Juno ödülünün de sahibi olan sanatçının her zaman bir öncekini aşan altı stüdyo albümü bulunuyor. Coşkulu sahne performanslarıyla ünlenen Cook, 2009 yılında çıkardığı “Rumsa Foundation” turnesi kapsamında Aralık 2009 yılında İstanbul’a da gelmişti.



diğer albümler

-1995-Tempest
-1996-Gravity
-1998-Vertigo
-2000-Free Fall
-2003-Nomad
-2007-Frontiers
-2009-The Rumba Foundation
-2010-Greatest Hits-2CD

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..