...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

14 Şubat 2011 Pazartesi

.:Trilok Gurtu-Massical-2009 :.





1 - Seven Notes To Heaven
2 - Bridges
3 - Mumbai Shuffle
4 - Havatight
5 - Dive In
6 - Monk-E-Desh
7 - Kuruksetra
8 - Pathri
9 - Etnosur
10 -Massical


albüm bilgisi


30 Ekim 1951 tarihinde Hindistan'da doğan Trilok Gurtu dünyanın en iyi perküsyoncularından biri olup aynı zamanda bestecidir.

Terje Rypdal, John McLaughlin, Jan Garbarek, Joe Zawinul, Bill Laswell, Maria João & Mário Laginha ve Robert Miles dahil olmak üzere birçok sanatçı ile çalışmalar yapan neredeyse dünyadaki tüm müzisyenlerin beraber çalışmak istediği ilk müzisyenlerden biridir.

Müzisyen bir aileden geldiği için müzikle tanışması doğal olarak erken dönemlere rastlıyor.

Down Beat dergisi tarafından beş kez “Dünyanın En İyi Perküsyon Sanatçısı” ödülünü alan; Hint ritimlerini caz ve rock elementleri ile sentezleyerek ortaya koyan sanatçı sayısız albümleriyle müzik dünyasındaki en iyi sanatçıların başında yer alır.

Onun özellikle ’’Remembrance’’ albümü dünya müziğinde bir baş yapıt olarak kabul edilmektedir. Çünkü İngiltere’de Asyalı müzisyenler tarafından başlatılan ‘’Asian Underground’’ akımının babası olarak tanımlanan Trilok Gurtu’nun, çağdaş bir anlayışla akustik Hint kökenlerine sadık kalarak müzik yaptığını söyleyebiliriz.

Yaptığı her albümde geleneksel özellikteki ritimleri ve ezgileri kullanmakla birlikte çağdaş müziklede onları harmanlayabilen çok yetenekli bir müzisyendir.

Onun isminin duyrulduğu yıl 80'li yılların başıdır. 2000-2001 yıllarında ise kendi grubuyla canlı performans turneleriyle seyircilerden de çok olumlu övgüler aldı. 2003 yılında sayısız turnelere çıktığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda R.E.M., Bob Dylan ve Prodigy gibi ünlü rock yıldızları ve Cesara Evoria, Youssou N’Dour gibi dünya müziğinin ünlüleriyle aynı sahneyi paylaştı.

Bu sanatçılardan başka Don Cherry, Zakir Hussain, John Mc Laughlin, Pat Metheney, Joe Zawinul ve Jan Garbarek gibi cazın devleriyle pek çok turneye katıldı.

Down Beat Dergisi müzik eleştirmenlerince, 5 kez en iyi perküsyon sanatçısı seçilen Trilok Gurtu, BBC 3 radyosu tarafından da 2001 yılında dünya müziği dalında en iyi Asyalı müzisyen ödülüne aday oldu.

Bu albüm 2009 yılında birbirinden değerli sanatçılarla yaptığı gerçekten çok güzel bir albümdür.

Bu albümde kendisine;

Trilok Gurtu: drums, percussion
Jan Garbarek: sax
Carlo Cantini: violin, keyboards
Roland Cabezas: electric, acoustic guitars
Kai Eckhardt: bass
Johan Berby: bass
Sabine Kabongo: vocals

eşlik etmiştir.



diğer albümler

1977-Apo Calypso-with Embryo
1979-Friends-with Toto Blanke Electric Circus
1980-Family-with Toto Blanke Electric Circus
1983-Finale-with Charly Antolini
1985-Song for Everyone-with L. Shankar
1987-Usfret
1987-Ecotopia-with Oregon
1989-45th Parallel-with Oregon
1990-Living Magic
1991-Always, Never and Forever-with Oregon
1992-Que Alegria-with the John McLaughlin Trio
1993-Crazy Saints
1995-Believe
1995-Bad Habits Die Hard
1997-The Glimpse
1998-Kathak
2000-African Fantasy
2001-The Beat of Love
2002-Remembrance
2004-Miles Gurtu-with Robert Miles
2004-Broken Rhythms
2006-Farakala
2007-Arkeology
2009-Massical
2010-Piano Car-with Stefano Ianne

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..