...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

28 Şubat 2011 Pazartesi

.:Malek Jandali-Echoes From Ugarit 2009:.





1 - Andalus
2 - Sulaima

3 - Piano Dream

4 - Leil
5 - Yafa

6 - Echoes From Ugarit

7 - Eid

8 - Arabesque



albüm bilgisi

1972 doğumlu Suriye' li besteci ve piyanist Arap dünyasında en çok tanınan çok yönlü sanatçılardan biridir.

Malek Jandali Almanya'da doğdu ancak Suriye'de büyüdü. 1988 yılında Suriye Ulusal Genç sanatçılar yarışmasında birincilik alarak müzik kariyerine piyanist olarak başladı. Arap Konservatuarında okudu. Çaykovski Moskova Konservatuarı'nda Valdimir Zaritsky ve Victor Bunin' den dersler aldı.

1995 yılında ABD'den tam burs alarak müzik öğrenimini devam etmek için NCSA North Carolina School of the Arts'da müzik eğitimine devam etti.

Dünyanın sayılı senfoni orkestralarıyla birlikte konserler verdi. Bir çok ödülün sahibi Malek Jandali gerçekten sayılı piyanistlerin arasındadır.



Buraya alınan albüm ise bir çok yönden çok önemli albümlerden biridir. Dinlediğiniz zaman hak vereceğinizi düşünüyorum. Klasik bir eseri genelde zevk hanemizde yer almıyorsa dinlemek oldukça zordur. Ancak bu albüm tüm bölümleriyle hiç atlanmadan dinlenebilecek muhteşem bir performansı içinde barındırıyor.

Hatta albüm bittikten sonra bir kaç kez daha dinlemek isteyebileceğiniz bir albüm. Klasik müzikte bize de ait özelliklerin böylesine güzel harmanlandığı başka bir albüm neredeyse yok.

Bu albüm bir başka yönden de son derece ilgi çekecek bir özelliği içinde barındırıyor. Arkeologların yaptığı keşifler sonucunda Ugaritlere ait taş tabletlerin çözülmesiyle bazı müzik notalarına ulaşılmıştı.Bu albüm Tunç Çağından kalma o melodilerin bir kısmının Malek Jandali tarafından bir kez daha yorumlandığı bir albümdür aynı zamanda.

Arkeolojiye meraklıysanız bu anlamda yapılan çalışmaların müzikle ilgili bölümlerini
"Sümerlerde Müzik" başlığı altında dört bölümde anlatmaya çalıştığım yazılarda bulabilirsiniz...

Sümerler'de müzik


Jandali yi büyük bir sanatçı yapan özelliklerden biri de budur kuşkusuz. Kendi kültürüne ait özellikleri çağdaş bir anlayışla tekrar yorumlamak...

Kuşkusuz bu eski çağa ait melodileri yorumlarken, kendi ülkesine ait makamsal özellikleri de eklemeyi unutmamış. Bunları yaparken batı müziğinin makamsal özellikleri ve çok sesliliğiyle öylesine güzel harmanlamış ki ayakta alkışlanacak bir albüm açıkcası.

Son parçayı dinlerken böyle arabeske can feda diyebilirsiniz:)

Bu albüm; Seregey Kondrashev yönetiminde Rus Filarmoni Orkestrası, Andrey Kudryavtsev Konzertmeister ile kaydedilen özgün müzik kompozisyonları içermektedir.

web sayfası

1 yorum:

goncafem dedi ki...

teşekkürler ediyorum arkadaşlar

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..