...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

9 Ocak 2011 Pazar

.:Katie Melua-2005-Piece By Piece:.





01. Shy Boy
02. Nine Million Bicycles
03. Piece By Piece
04. Halfway Up The Hindu Kush
05. Blues In The Night
06. Spider's Web
07. Blue Shoes
08. On The Road Again
09. Thank you, Stars
10. Just Like Heaven
11. I Cried For You
12. I Do Believe In Love


albüm / sanatçı bilgisi

1984 Kutaisi-Gürcistan doğumlu, şarkıcı söz yazarı ve müzisyen. Asıl ismi olan Ketevan'ı sonraki yıllarda Katie olarak değiştirdi. Ailesiyle birlikte 8 yaşındayken Kuzey İrlanda'ya, 14 yaşındayken de İngiltere'ye yerleşti. Bir İngiliz televizyonunda düzenlenen yetenek yarışmasına katıldı ve birinci seçildi. Prestij sahibi bir sanat okulu olan BRIT School'da müzik eğitimi almaya başladı ve burada söz yazarı Mike Batt'ın dikkatini çeken Melua sonrasında Mike Batt menejerliğinde Dramatico plak ile sözleşme imzalayarak 2003 yılında müzik kariyerinin ilk adımını attı.

Kasım 2003'te 19 yaşında ilk albümü Call off the Search yayımlandığında ilk 6 hafta müzik listelerinde ilk sırada yer aldı ve albüm Birleşik Krallık'ta 1,8 milyondan fazla sattı. İkinci albümü Piece by Piece Eylül 2005'te yayımlandı. Ekim 2007'de üçüncü stüdyo albümü olan Pictures, Mike Batt işbirliğinde yayımladığı son albümü oldu. 2008 yılına gelindiğinde Melua, 18 milyon poundluk servetiyle Sunday Times'ın 30 yaş altı genç müzik milyonerleri listesinde yedinci sıradaydı..



Etkilendiğim dediği sanatçıların başında Queen, Joni Mitchell, Bob Dylan, Eva Cassidy gelmektedir. Özellikle Eva Cassidy onun örnek aldığı en önemli sanatçıdır. İlk çıkardığı albüme onun için yazdığı "Faraway Voice" adlı parçayı koymuştur. İrlanda halk müziği ve Hint müziğinden izleri de albümlerinde görebiliriz. Bazen de pop'a kaçan parçaları albümlerine koymaktan çekinmemiştir. Ama ileriki yıllarda blues/jazz müziğinde çok önemli işler yapacağının bütün işaretlerini vermektedir.

Gürcüce, Rusça, İngilizce bilen, gitar, piyano, keman çalabilen, mezzo soprano Melua, yukarıda örnek parça olarak koyduğumuz "Spider Web" de ırkçılığa karşı yumuşak dokundurmaları ile etnik ayırımcılıktan bahsederken "piyanonun sadece siyah ve beyaz renkleri var ama çıkardığı sesler zihninde sonsuzdur..." derken farklılığın, çeşitliliğin güzelliğini hem sözleriyle hemde şarkısıyla bize anlatmayı başarıyor..



diğer albümleri

-2003-Call Off the Search
-2005-Piece by Piece
-2007-Pictures
-2007-If You Were a Sailboat
-2008-The Katie Melua Collection
-2009-Live At The O2 Arena
-2010-The House

soundtrack / şarkı

-2009-Faintheart-"Toy Collection"
-2007-Nancy Drew-"Looking for Clues"
-2006-Mía Sarah-"Call off the Search", "Tiger in the Night"
-2006-Miss Potter-"When You Taught Me How to Dance"
-2005-Just like Heaven-"Just like Heaven"
-1999-2001-Watership Down-"Thank You Stars"

film

2007 de "Grindhouse" adlı bir filmde de oynamıştır.



Grindhouse 2007 ABD yapımı filmdir. Senaryosunu Robert Rodriguez ve Quentin Tarantino'nun birlikte yazıp yönettikleri ve yapımcılığını üstlendikleri bu film aslında birbiri ile bağlantısı olmayan iki uzun metrajlı filmin bir arada sunulmasından oluşmuştur. Bunlar Quentin Tarantino'nun yönettiği Ölüm Geçirmez (Death Proof) ile Robert Rodriguez'in yönettiği Dehşet Gezegeni (Planet Terror) filmleridir. Tarantino ve Rodriguez ayrıca filmlerin görüntü yönetmenliğini üstlenmiş ve kurgularını da yapmışlardır. İki film arka arkaya sunulurken araya 4 adet de "sahte film fragmanı"konmuştur. 6 Nisan 2007'de bu şekli ile ABD ve Kanada'da gösterime verildiğinde filmler beklenen gişeyi yapmayınca diğer ülkelerde ayrı ayrı iki film halinde gösterilmelerine karar verilmiştir.



fimi merak edenler için:

Link1 Link2 Altyazı

son albümünden bir parça:



web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..