...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

22 Ocak 2011 Cumartesi

.:11.Uluslararası İstanbul Caz Festivali:.






1. Bobby Mcferrin-Zigurrat
2. Oi Va Voi-Gypsy
3. Paco De Lucia-Volar
4. Burhan Öçal-Melike
5. The John Scofield Band-Thikhathali
6. The Bad Plus-Smells Like Teen Spirit
7. Kurt Rosenwinkel-Heartcore
8. Mariza-Loucura


albüm bilgisi

Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nin çok önemli bir festival olduğuna inanıyorum.

Chick Corea ile Steve Kujala'nın İstanbul Festivali çerçevesinde 8 Temmuz 1984 tarihinde verdiği konserle başlangıç yapılan festivale Chick Corea'nın bir sürpriz yapıp Gayle Moran'ı izleyiciyle buluşturarak noktaladığı bu konserin yarattığı etkiyle, her geçen yıl cazın İstanbul Festivali programındaki ağırlığı arttı.

Birbirinden değerli cazcıları ağırlamaktan onur duyan efsunlu kentte yıllardan beri cazın olağanüstü seslerinin yankılanması devam etmekte.

Festival, cazın yanı sıra rock, pop, blues, reggae, new age gibi çok çeşitli müzik türlerinden konserler içeren ve konser mekânlarından dışarı taşarak müziği üretenle tüketen arasındaki kalın çizgiyi sorgulamayı hedefleyen bir etkinlik halini aldı.

Kimleri dinledi müzikseverler bu süreç içerisinde?

Eric Clapton, Norah Jones, Robert Plant, Sting, Tori Amos, Elvis Costello, Massive Attack, Björk, Deep Forest, Dead Can Dance, Michael Bolton, Loreena McKennitt, Diana Krall, Suzanne Vega, Patti Smith, Bobby McFerrin, Randy Crawford, The Manhattan Transfer, Jan Garbarek, Keith Jarrett, Wynton Marsalis, Goran Bregoviç, Bryan Ferry, Lou Reed, Ute Lemper, Ryuichi Sakamoto, Roni Size, Dizzy Gillepsie, Paco de Lucia, Nick Cave, John Scofield, Simply Red, Jane Birkin, Brad Mehldau, Marcus Miller, Mercedes Sosa, Marianne Faithfull, Pj Harvey, Jan Garbarek, Roy Haynes, Billy Cobham, Chick Corea, Dianne Reeves, Pat Metheny, Charlie Haden, Caetano Veloso, Herbie Hancock, George Benson gibi müzik dünyasının bir çok seçkin isminin bulunduğu yüzlerce sanatçıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadık.

Bu albüm ise;

11. Uluslararası İstanbul Caz festivalinde konuk olan sanatçıların birer eseriyle oluşturulmuş bir albümdür.

Keyifli dinlemeler...

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..