...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

28 Aralık 2010 Salı

.:Quadro Nuevo-2010-Grand Voyage:.





01. Die Reise nach Batumi -Istanbul
02. Cancao do Mar -Israil
03. Cien Anos -Alpler
04. Krim -Ukrayna
05. Samba para Parapente -Korsika
06. Aus der Stille der Nacht -Macaristan
07. Nature Boy -Newyork
08. Die Abenteurer -Londra
09. Lethe -Tallinn
10. Antakya (concert version) -Antakya
11. Meteora -Yunanistan
12. Secret Garden -Kuala Lumpur
13. Mosaique Tunisienne - Morning -Tunus
14. Mosaique Tunisienne - Afternoon -Tunus
15. Mosaique Tunisienne - Night -Tunus
16. Goaz boq Muzik-Transilvanya
17. Dopo lo Spettacolo-Münih
18. Die Reise nach Batumi -Hannover


albüm bilgisi

Doğu -Batı sentezini müzikte birleştirmek isteyen guruplardan biri. Eski Avrupa, Akdeniz, Balkan ezgilerinden cüretli doğaçlamalarla yeni tınılar yaratmakta çok başarılılar gerçekten.. Gurup elemanları ilk kez Salzburg yakınındaki bir otoparkta bir araya gelerek bir gurup kurma fikrini ortaya attılar ve 1996 yılının Ocak ayında Quadro Nuevo kurulmuş oldu.

gurubun üyelerini de tanıyalım ..

-Mulo Francel -saksafon, klarnet, mandolinin, vibraphon
-Robert Wolf -gitar
-Andreas Hinterseher -akordeon, vibrandoneon, piyano
-DD Lowka -akustik bas, perküsyon

Malzeme toplamaları için gezgin ya da kendi deyimleriyle serseri bir hayat sürmeleri gerekti doğal olarak ve 1996 yılından itibaren 2000 den fazla konser vererek bu alandaki rakamları da zorlamış oldular..

Belli bir mekana bağlı kalmadan sadece konser salonlarında ya da festivallerde boy göstermediler, New York-Carnegie Hall'da caz kulüplerinde konser verdikten sonra diğer bir sefer güney kentlerin birinde sokakta bir Tango gurubu olarak performans gösterdiler.

Quartet Montreal Caz Festivali, Uluslararası Caz Hafta Burghausen, Rheingau Müzik Festivali, Merano Müzik Festivali, Caz Festivali Saalfelden, Ollinkan Festivali Mexico City veya Quebec Festivali gibi pek çok prestijli festivallerde yer aldılar.

Baltık ülkeleri, Singapur, Kore, Kanada, ABD, Avustralya, Meksika, İtalya, İspanya, Portekiz, Yunanistan, İngiltere, Fransa, İsviçre, Avusturya, Danimarka, Türkiye, Tunus, Romanya, İsrail gibi ülkelerde konserler vermişlerdir.

Gurup bizim ülkemize de gelerek bir albüm kaydı yapmıştır. Almanya'da yaşayan Türk yönetmen Servet Ahmet Golbol 'un Antakya'da çektiği "Two Half Lives” adlı filmin müziklerini yaptılar. Yaptıkları müzikleri Antakya Katolik Kilisesi'nde seslendirdiler. Bu albüme Murat Yüksek bağlaması ile, Selim Aslanyürek ise Flütüyle destek vermişlerdir.

diğer albümleri


-1998-Luna Rossa
-1999-Buongiorno Tristezza
-2002-CinéPassion
-2002-Canzone della Strada
-2004-Mocca Flor
-2006-Tango Bitter Sweet
-2007-Antakya
-2009-Songs of Spices
-2010-Grand Voyage
-Der Konig Hat Gelacht (masal-sesli kitap)
-İtalyan Journey-2CD

ödüller

-13.Alman Caz Ödülleri
-5.Avrupa Impala Ödülleri (Gümüş)
-Alman World Music Charts (Mocca Flor)
-Alman World Music Charts (Tango Sweet Bitter)
-3.Alman Jazz Charts (Mocca Flor)
-2.Alman Jazz Charts (Tango Sweet Bitter)
-Top 100 of the German Album Charts (Mocca Flor)

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..