...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

4 Aralık 2010 Cumartesi

.:Mumford and Sons-2010-Sigh No More:.





1. Sigh No More

2. The Cave

3. Winter Winds

4. Roll Away Your Stone

5. White Blank Page

6. I Gave You All

7. Little Lion Man

8. Timshel

9. Thistle & Weeds

10. Awake My Soul

11. Dust Bowl Dance

12.After The Storm



albüm bilgisi

Marcus Mumford, Ulke Winston, Ben Lovett ve Ted Dwane'den oluşmuş dört İngiliz gencinin bir araya gelmesiyle 2007 Aralık ayında kurulmuş çok yeni bir gruptur.

Bu dört insan yüreklerinde taşıdıkları müzik aşkıyla melankolik seslere olan tutkuları ve müzikte aynı düşünce yapısına sahip olmaları grubun kurulduğu yıldan beri istikrarlı bir şekilde yol almalarını sağlamıştır.

İngiliz folk'un dan etkilendikleri gibi Crosby, Stills, Nash and Young'a karşı duydukları büyük sevgi müziğe bakışlarında etken olmuştur.

Çok yakın arkadaş olmaları çalışmalarındaki kaliteyi ister istemez beraberinde getirmiştir. 2007 yılı boyunca Londra'da çeşitli yerlerde hemen herkes için birlikte müzik yaptılar. Müziklerinde sadece İngiliz Folk'unu değil müziğe ait hemen her türü de işin içine almayı hedeflediler. Özellikle bluegrass'da müziklerine katmaları ve konser verdikleri her yerde halkla bütünleşmeyi becerebilme yeteneği onların çok kısa sürede herkes tarafından sevilen bir grup olmasını sağlamıştır.

Grup 2007 yılı boyunca çeşitli yerlerde verdiği konserlerde kullandıkları çalgıların yanında etnik çalgıları da müziklerine katmalarıyla farklı bir yere gelmeye başladı. 2008 yılına kadar tam bir yıl hiç durmadan gezdiler ve konserler verdiler.

İngiltere'nin folk müziğinin zenginliği bilinen bir gerçektir. Doğal olarak gezerek verdikleri konserler sayesinde bu ülkeye ait folk özelliklerini de yakından tanıma olanağı bulduklarından gittikçe zenginleşen bir müzik dağarcığına sahip oldular.

Doğal olarak bugün neredeyse tüm dünya tarafından tanınan bir grup olarak karşımıza çıktılar.

Bu arada çalışmalarını konser dışında kayıt şeklinde de sunmaları daha büyük kitleler tarafından tanınmalarını ve sevilmelerini sağladı. Gelecek vaad eden bu gruba ilk yurt dışı turnelerinde Laura Marling ve Johnny Flynn ve Sussex Wit gibi kişilerden büyük bir destek geldi.

Sigh No More gerçekten her yönüyle son derece başarılı bir albümdür. Keyifle dinleneceğini düşünüyorum. Çünkü hemen her parça son derece güzel müzikal bir içeriği barındırmaktadır. parçalarda kullanılan çalgılar ve melodilerin ritimleri bir müzik eserinde her anlamda dozunda kullanılan tüm öğeleri içinde barındırıyor.

Keyifle dinlenecek bir albüm:)

diğer albümleri

-2008-Lend Me Your Eyes-EP
-2008-Love Your Ground-EP
-2009-Little Lion Man-Single
-2009-The Cave And The Open Sea-Single
-2009-Winter Winds-Single
-2010-Laura Marling-Dharohar Project-iTunes Festival London
-2010-Laura Marling-Dharohar Project-iTunes-EP
-2010-Roll Away Your Stone-Single
-2010-Sigh No More
-2010-The Cave-Vinyl

web sayfaları

Myspace

2 yorum:

goncafem dedi ki...

teşekkürler motet ve sudaay :)
dinlenilmesi gerekli bir albüm

bana sabah bereketi oldular, sağolunuz..

motet dedi ki...

:) Ne demek ! özellikle başkaları için de mutluluk olduğunu duyunca asıl biz seviniyoruz, bu arada cidden iyiler yahu:)

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..