...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

1 Kasım 2010 Pazartesi

.:Nick Drake-Way to Blue / Pink Moon:.





1. Pink Moon
2. Place To Be

3. Road

4. Which Will

5. Horn

6. Things Behind The Sun

7. Know

8. Parasite

9. Ride

10. Harvest Breed

11. From The Morning








1. Cello Song
2. Hazey Jane I

3. Way To Blue

4. Things Behind The Sun

5. River Man 4

6. Poor Boy

7. Time Of No Reply

8. From The Morning

9. One Of These Things First
10. Northern Sky

11. Which Will

12. Hazey Jane II

13. Time Has Told Me

14. Pink Moon

15. Black Eyed Dog

16. Fruit Tree



albüm bilgisi

19 Haziran 1948- 25 Kasım 1974 tarihleri arasında yaşamış ve kısacık hayatında bana göre müzikte son derece önemli şeyler yapmış İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve bestecidir.

Aslen Güneydoğu Asya'da yer alan Burma'da dünyaya gelen bu olağanüstü sanatçı 1950'li yılların ortasında ailesiyle birlikte tekrar İngiltere'ye dönerek Shakespeare'nin de doğum yeri olarak bilinen Warwickshire'e yerleşmişlerdir.

Müzik yaşamı okul yıllarında flüt çalarak başlamıştır. Daha sonra o dönemlerin önemli sanatçılarından Bob Dylan, Phil Ochs gibi sanatçıların müziklerinden etkilenerek çalışmalarını folk müzik üzerine yoğunlaştırır.

17 yaşındayken sahip olduğu gitar ile üniversite öğrencisi olarak yerel kulüplerde ve kafelerde sahne alan sanatçı son derece utangaç yapısıyla tanınır.

Daha sonra Fairport Convention grubunun basçısı tarafından keşfedilince profesyonel müzik kariyerine başlamış olur.

Utangaç yapısı döneminde çok fazla tanınmamasına neden olmuştur. Çünkü her zaman bir sanatçının tanınması konserlerle doğru orantılı olduğundan Drake konser vermemek için elinden geleni yapan bir müzisyendi. Hatta stüdyo çalışmalarında insanların bakışlarından kaçmak için duvara dönerek çaldığı söylenir.

Yaşarken sadece üç albüm çıkartmıştır. Ölümünden sonra kendi kendine kaydettiği parçalar piyasaya sürülmüş olmakla birlikte eserleri bir çok sanatçı tarafından seslendirilmiştir.

Melankolik yapısı ister istemez eserlerinde de kendini gösterir. Farklı bir hüzün içeren melodilerinde kullandığı sözlerde şiirsel anlamda çok değerlidir.

Psikolojik olarak kendini iyi hissetmediği dönemlerde kullandığı antidepresan ilaçlar sebebiyle öldüğü söylenir. Bu anlamda çok açıklayıcı bir bilgimiz olmamakla birlikte o dönemler yasak olmayan bu ilaçlar sonradan piyasadan kaldırılmıştır.

Resmi olarak ölümü intihar olarak kaydedilmiştir.

Öyle yada böyle bu mavi gezegende gerçekten son derece farklı tınılar bırakarak aramızdan ayrılan Drake aynı zamanda gitar çalışındaki farklılıkla da müzik dünyasındaki yerini almıştır. Gitarını alışagelmiş ses sisteminin dışında akort etmesi sebebiyle gitarından çok daha farklı armoniler çıkar.

albümleri

1969-Five Leaves Left
1970-Bryter Layter
1972- Pink Moon

öldükten sonra çıkardığı albümler:)

-1986-Time Of No Reply
-1994-Tanworth-in-Arden
-1994-Way to Blue
-2003-A Treasury
-2004-Made to Love Magic
-2007-Family Tree
-2007-Fruit Tree

Daha detaylı bilgi için hayranları tarafından oluşturulan web sayfasına bakabilirsiniz.

web sayfası;

1 yorum:

Levent Varlik dedi ki...

Müzik yaptiği dönemde, "plaklarım satmıyor" diye üzüntü içindeydi, Öldüğünde vücudunda aşırı dozda amfetamin, pikabında Brandenburg Konçertosu vardı. Ne yazık ki, plakları ölümünden sonra yok satmaya başladı. Sandy Denny'yle birlikte, 70'lerin romantizmi içinde kayıp giden yıldızlardan biriydi..

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..