...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

6 Haziran 2010 Pazar

.:Red Priest - Nightmare in Venice:.



I - Nightmare Concerto
01 - Largo
02 - Phantoms - Presto
03 - Phantoms - Largo
04 - Phantoms - Presto
05 - The Sleep - Largo
06 - The Chase - Allegro

II - English Fantasy Suite
07 - The Satyrs' Masque
08 - The Flatt Masque
09 - The Furies
10 - The Witches' Dance

11 - Sonata a Tre in A Minor

IV - Concerto Grosso In A Minor
12 - Allegro
13 - Larghetto
14 - Allegro

V - Suite From The Fairy Queen
15 - Prelude-Rondeau
16 - Fairy Dance
17 - Dance Of The Savages
18 - Dance Of The Followers of Night
19 - Chaconne

20 - Sonata Decima

VII - Suite From Scylla et Glaucus
21 - Demon Air No 1
22 - Demon Air No 2
23 - Demon Air No 3
24 - Simphonie

25 - Fantasy On Corelli's La Foli


albüm bilgisi

Red Priest , 1997 yılında kurulduğunda 11 sanatçıdan oluşmuş erken dönem barok müziği yapan gruptu. Ancak şu anda onları dört kişi olarak devam eden müzik serüveninde dinliyor ve izliyoruz.

İsimlerini Kızıl Papaz olarak adlandırılan Vivaldi' den esinlenerek oluşturmuşlardır.

Onları farklı yapan teatral bir havada eserleri yorumlamalarıdır. Gerçekten hepsi alanında birer virtüöz olan sanatçıların sahnedeki kostüm, ışık gibi görsel öğeleri de kullanmalarıyla bambaşka bir hava oluşturmayı becerebilen olağanüstü bir gruptur.

Eserleri yorumlarken farklı tarz müzikte isim yapmış kişilerin yorumlarını da katmayı ihmal etmezler. Bu albüm ünlü metal grubu Nightmare'nin tarzına uygun olarak yorumlanmış Barok dönem bestecilerini içerir.

sanatçılar
Piers Adams - Recorders
Julia Bishop - Violin
Angela East - Cello
Howard Beach - Harpsicord


Piers Adams;

Festivallerin en önemli klasik müzik sanatçılarındandır. Sayısız konser ve gösterilerde bulunan sanatçının elinde bildiğimiz flüt gerçekten bambaşka bir çalgıya rahatlıkla dönüşür. Klasik müziğe ait bir çok eser için ilk akla gelen sanatçılardandır.

Julia Bishop;

Barok döneme ait eserleri kemanıyla farklı bir yöne götüren önemli kemancılardandır. Uluslar arası müzik festivallerinin vaz geçilmeyen sanatçılarındandır.

Angela East;

Dünyadaki sayılı çello virtiözlerindendir. Dünyanın sayılı konser salonlarında çalgısıyla harikalar yaratan sanatçı grubun en önemli sanatçılarından biridir.

Howard Beach;

Benzersiz bir klavye tekniğine sahip bu sanatçı grubun dışında diğer sanatçılar gibi kişisel konserlerine devam eden konser sanatçılarındandır.

Özetleyecek olursam;

Dünyanın en prestijli konser salonlarında kişişel olarak verdikleri konserlerden başka, grupla birlikte verdikleri birbirinden güzel konserler hemen hemen herkesi büyüleyen bir özellik taşımaktadır.

Repertuarlarında; 17. yüzyıl Barok dönem bestecileri özellikle Bach ve Vivaldi yorumları tadından yenmeyecek bir özellik taşır.

web sayfası


1 yorum:

BenimAdimKoray dedi ki...

Teşekkürler.

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..