...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

15 Mayıs 2010 Cumartesi

.:Curtis Eller's American Circus: Wirewalkers and Assassins:.



01. After the Soil Fails
02. John Wilkes Booth (Don't Make Us Beg)
03. Hartford Circus Fire, 1944

04. Sugar For the Horses

05. The Curse of Cain

06. Sweatshop Fire

07. Plea of the Aerialist's Wife

08. Daisy Josephine

09. Firing Squad
10. Save Me Joe Louis



The American Circus
:

Curtis Eller: Banjo, Lead Vocal
Chris Moore: Drums, Percussion
Gary Langol: Lasp Steel, Upright Bass, Organ, Mandolin
Joseph "Joebass" DeJarnette: Upright Bass
Liisa Yonker: Harmony Vocal
Marilee Eitner: Squeezebos and Harmony
Gerald Menke: Pedal Steel
Amy Kahn: Accordion
Rima Fand: Violin, Harmony Vocal



albüm bilgisi

Curtis Eller öncelikle çok iyi bir banjo ustasıdır, aynı zamanda besteci ve söz yazarıdır ve onun bir yodeling olduğunu da yazmakta fayda var.

Yodeling bir çeşit şarkı söyleme tekniğidir ve hemen hemen tüm dünyada bir çok kültürde bu tarz şarkı söyleme biçimi kullanılır.

New York merkezli son derece ilgi çekici ve mükemmel şarkıcıdır.

Tek başına ya da grupla sık sık turnelere giden sanatçıyı folk, punk, indie-rock klüplerinde görebileceğiniz gibi hiç aklınıza gelmeyecek mekanlarda, örneğin; at yarışlarında, cenaze törenlerinde, revülerde, cam yiyiciler ve striptizcilerle sahne de müzik yaparken görebilirsiniz.

Sirklere karşı büyük bir tutkusu olan sanatçının canlı performanları gerçekten insanın ilgisini çekmeyecek gibi değil. Görüp göreceğiniz en ilginç sanatçılardan bir tanesidir.

Yaptığı müziği tam olarak nereye koyacağınızı başta pek bilemiyorsunuz, müziklerinde Angry folk-country-punk-blues türlerinin harmanlanmış şeklini duyarsınız ve zaten grubu ilginç yapan özelliklerden biri de budur.

Banjo'nun o kendisine özgü tınısı her ne kadar country havası yaratsa da, bu türün dışında da ustalıkla kullanıldığında neler duyabileceğimizin en güzel örneklerini gösterir bize Eller.

Banjo'nun sesiyle bir anda 20'li 30'lu 40'lı yıllarda yaşamış kovboyların dünyasının havasını hissederken birden 60'lı yılların büyük ozanlarından biri olan Bob Dylan'ı hatırlatan rock özellikleri duyduğunuzda geçmiş ile bütünleşmiş bugünü de yakalayabilirsiniz.

Aşağıdaki fotoğraflardan hayatı ne kadar ciddiye aldığını görebilirsiniz:)




diğer albümler

2000-
1890
2002-
Banjo Music For Funerals
2004-
Taking Up Serpents Again
2008-Wirewalkers & Assassins

web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..