...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

13 Nisan 2010 Salı

Pink Floyd-1973-Dark Side of the Moon



01 -Speak To Me/Breathe
02 -On The Run

03 -Time

04 -The Great Gig In The Sky

05 -Money

06 -Us And Them

07 -Any Colour You Like

08 -Brain Damage

09 -Eclipse




albüm / sanatçı bilgisi

1964 yılında Syd Barrett (gitar), Roger Waters (bas gitar), Nick Mason (Davul) ve Rick Wright (Keyboard) tarafından kurulmuştur. Syd Barrett grup kurulduğunda Sigma 6 olan ismini iki blues ustası Pink Anderson ve Floyd Council'in isimlerini birleştirerek "The Pink Floyd Sound" olarak belirlemiştir. İlk zamanlar yerel bir kitleye sahip olsalar da kullandıkları görsel efektler ve sahne performansları ile kısa denilebilecek sürede ulusal kitleye sahip olmuşlardır. Kurulduğu zamanlar grupta Bob Klose adlı bir gitarist daha bulunmaktaydı, ancak grup bluestan uzaklaştıkça Bob Klose müzikal farklılıklar yüzünden gruptan ayrıldı.

Grubun ilk oluşumundan sonraki kayıtları ve çalışmaları psychedelic rock tarzından oldukça uzaktı. Ve grup o zamanlar ciddi anlamda dinlenen vede beğeni toplayan Jazz müziğini alt yapıları olarak benimsedi ve müziklerindeki bateri ve gitar alt yapılarını Jazz akorları üzerine kurdu ve başarı sağladı.Daha sonra kendilerini geliştirerek kendi müziklerini oluşturdular bunun ismi ne jazz nede psychedelic rock'tı bu dünyada ilk defa diğer müzik türlerinin üstüne çıkan üstün bir müzikti bu..



1973 yılında çıkan bu albüm 40 milyondan fazla satarak dünyanın en çok satan rock albümü olmuştur. Bu albümle beraber grubun basçısı Waters'ın grupta egemenliği daha ön plana çıkmıştır. 1969'dan beri İngiltere'de single yayınlamayan Pink Floyd bu albümden Money şarkısını yayınlamış ve bir numaraya oturmuştur.

Albüm diğer Pink Floyd albümlerine göre büyük farklılıklar içerir. Saksafon kullanımı ve Wright'ın piyano stili, bazı parçalara bir caz havası katmaktadır. Albümde bayan vokalistlere yer verilmiştir. Grup elemanları arkadaşlarıyla günlük hayatın sorunlarını tartışmış ve bu kaydettikleri ses kayıtlarını albümde kullanmıştı. Şarkıların da her biri ayrı bir konuya odaklansa da albüm bir konsept olarak insan hayatını temel almaktadır.

Albümün başarısı A Nice Pair, Pompeii Konseri gibi materyallerin yayınlanmasına neden oldu. Bu toplamalar Pink Floyd'un ilk dönemlerini de yeni dinleyicilere daha yakından tanıttı. 2003'te Dark Side of the Moon yeniden yayınlandı.

Müziği araç olarak kullandı Pink Floyd. Değişimi sevdirdi, kuru düşünceyi sildi. İlk bakışta anlamsız, saçma gözüken, dinledikçe keyif veren besteleriyle müziğin bugünlere gelmesinde bir katalizör görevi üstlendi; cesaret ve hız kazandırdı müzikseverlere. Müzikteki en son devrimlerden birini gerçekleştirmekle kalmadı, klasik değerleri yeni anlayışla bütünleştirerek sanatta ulaşılmaz yerlerden birine kendi ismini yazdırdı.


Pink Floyd'u Pink Floyd yapan bu dört insan



Roger Waters

Grubun yüksek dozlu müziğinin kurucularından biri, Blues'a olan eğilimi tartışılmaz. Öyle ki blues'un ayrılmaz bir parçası gibi düşünülebilecek ağıtları, en özgün yapılar içinde kurup bestelemiştir. Çalışkan ve yaratıcı bir özelliğe sahip olan Waters, arkadaşları arasında da en çok okuyan ve araştıran olarak bilinir.

Syd Barrett

Grubun belki de en gizemli elemanı. Uç yaşayışların tümünü destekleyen bir yapıya sahip Gitardaki yetkinliğinin yanında resim ve felsefeyle de ilgilenmiştir. Özgürlüğü her şeyiyle bir bütün olarak algılamış, yaşamın her boyutunda özgürlüğü ile birlikte olmak istemiştir. Eleştirmekten ve eleştirilmekten nefret etmiş, hep yaşadığı ana hesap veren bir kişiliğe sahip olmak istemiştir. Tek amacı büyük bir müzisyen ve ressam olmakmış. 1968'de gruptan ayrıldığı halde grubu her an, en çok etkileyen müzikçi oldu.

Nick Mason

Grubun emektarı ve en sempatik üyesi. Gündelik yaşamında neredeyse hiç bir şeyi umursamayan kendine özgü bir kişiliğe sahip, ünlü olma dürtüsünü hiç bir zaman inkar etmeyen, boş bulduğu zamanlarda asla çevrilmeyecek film senaryoları yazmakla uğraşan, zaman zaman kendisinin de şaştığı başarılı ataklarla süslediği tekniğiyle gurubu çoşturan elemanı.

Rick Wright

En önemli ilgi alanı müzik olan Wright yüzlerce şarkı sözü yazmış, bir o kadar da beste yapmıştır, ancak bunların çoğunu çekmeceye atmış ve değersiz olduklarını düşünmüştür, bu da onu grubun en karamsar kişisi yapmaya yetmiştir. Kötü çaldığını hissettiği anda her şeyi yarım bırakıp gittiği çok olmuştur.

Gurubun çeşitli dönemleri olmuştur: Syd Barrett'in ayrılışı, Roger Waters ve David Gilmour dönemi diye-sonuçta uzun yıllar sürekli müzik üreten guruplara göre çok normal bir şeydir bu dönemler.

diğer albümleri

-1967-69-Music For Architectural Students
-1967-The First Three Singles-Toplama
-1967-The Piper At The Gates-Stüdyo
-1968-A Saucerful Of Secrets-Stüdyo
-1968-Early Singles
-1969-Beset By Creature Of The Deep
-1969-More-Soundtrack
-1969-The Man And The Journey
-1969-Ummagumma-Konser
-1970-A Trick of Light
-1970-Atom Heart Mother-Stüdyo
-1970-Bovine Psychosis
-1970-Breakdown Co-Ordinator
-1970-Interstellar Encore
-1970-Mind Your Throats Adam
-1970-Pepperland In The West
-1970-Sing To Me Cymbaline
-1970-Smoking Blues
-1970-The Best Of The Pepperland Tapes
-1970-Zabriskie Point-Soundtrack
-1971-Meddle
-1971-Omay Yad
-1971-Pink Is The Pig
-1971-Relics-Toplama
-1971-Volcanic Destruction
-1972-From The Other Side
-1972-Great Gig On The Moon-Japan
-1972-Obscured by Clouds-Soundtrack
-1973-Broadcasting From Europa1
-1973-Dark Side of the Moon-Stüdyo
-1973-Supine In The Sunshine
-1973-Yeeshkul
-1975-Wish You Were Here-Stüdyo
-1977-Animals-Stüdyo
-1979-The Wall-Konser
-1981-Collection Of Great Dance Songs-Toplama
-1983-Final Cut-Stüdyo
-1983-Works-Toplama
-1987-A Momentary Lapse Of Reason-Stüdyo
-1988-Delicate Sound Of Thunder-Konser
-1993-The Sound Surrounds
-1994-Sidereus Nuncius
-1994-The Division Bell-Stüdyo
-1995-Pulse-Konser
-1997-Best Ballads
-2004-Tributo a Pink Floyd
-2005-A Desperate Attempt Of Perfection

filmler

1967-Tonite Let's All Make Love in London
1972-Pompeii Konseri
1982-Pink Floyd: Duvar
1989-Delicate Sound of Thunder
1992-La Carrera Panamericana
1995-P•U•L•S•E
2003-The Making of The Dark Side of the Moon
2003-The Pink Floyd and Syd Barrett Story

daha yüzlerce Solo Albüms ve Single'lar mevcut onları isteyenler nette bulabilirler..

Pink Floyd Lyrics

Help Formatında hazırlanmış albüm parçalarının
sözlerini içeren bir dosya..

albüm kapakları ve fotolar

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..