...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

25 Mart 2010 Perşembe

Maria Ana Bobone-1996-Luz Destino



01. Fado Cigano
02. Fado Azenha
03. Fado Correeiro
04. Dueto
05. Leve, Breve, Suave
06. Oue Deus Me Perdoe
07. Sabe-Se Lá
08. Fim
09. 12° Degrau
10. Fragmentacão Em Ornamento
11. Fado Cravo
12. Três Bairros
13. Fado Nao Sei Quem Es
14. São Miguel
15. Frenesi
16. Improvisacão



albüm bilgisi

Fado müziğinin en ilginç seslerinden biri Maria Ana Bobone...

Çocuk yaşta kilise korosunda başlayan müzik serüvenini halen sürdürmekte sanatçı.

Kuşkusuz hepimiz bilmekteyiz ki Portekiz için "fado" son derece önemli olup müziğin ötesine geçerek bir yaşam algılayışı olduğundan Maria Ana Bobone'de müzikteki serüvenini fadoyla birleştiren sanatçılardan.

Özellikle 1999 yılında çıkartılan Luz Destino adlı albüm bir çok yönüyle farklı bir yapı içermektedir.

Besteci ve müzisyen Ricardo Rocha, Joao Paulo Estevas da Silva'ya ait ezgilerle Mario Franco'ya ait ezgilerin olduğu albüm fado özellikleriyle birlikte fadonun oldukça dışına çıkmış bir yapı da sergiliyor.

Bu albüm için Lisbon'un en görkemli Kadetral'i kayıt yapmak için seçilmiştir, daha önceden böyle bir şey yapılmadığından Katolik kilisesi olaya oldukça temkinli yaklaşmıştır.

Ma Recordings ses kalitesini en iyi hale getirebilmek için kurulmuş bir yapı olduğundan bu anlamda en iyi ses mühendisleriyle çalışılmıştır. Gerçekten en iyi teknikle donatılmış bir yapıda bir katedralde kayıt altına alınan bir albümdür.

Albümde fado özelliklerini korurken, barok döneme ait özelliklerde etkisini hem yapısal olarak hemde çalgısal olarak göstermiştir.

Bu barok etkinin dışında eserlerde jazz özelliği de mevcuttur.

Kısacası bana göre fado'da yapılabilen şimdilik en önemli adımlardan biridir.

diğer albümler

1996-Luz Destino
1999-Senhora da Lapa
2006-Nome de Mar


yer aldığı karma albümler

2002-Nova Biografia do Fado
2008-A Nova Geração do Fado

web sayfası ne yazık ki yok
myspace

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..