...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

1 Şubat 2010 Pazartesi

Tony Scott-Horst Jankowski Trio-In Concert


01. The Swinging Ljubijana
02. Yesterdays
03. I´ll Remeber April
04. Lullaby of Birdland
05. I´ll Remeber Ljubijana
06. Blues For Charlie
07. Tam Na Gorenjskem Je Lepo


albüm/ sanatçı hakkında

Tony Scott, Sicilya köylerinden Amerika'ya yaşamak için gelen bir ailenin oğludur. Müzik eğitimine ailesinin amatör müzik çalışmaları esnasında başladı. Tony Scott'ın müzik hayatında o dönemlerde canlı performansların yapıldığı dans ve müzik konserleri son derece etken olmuştur.

Müzikle ilgili duyduğu ilk sesler jazz melodileriydi ve doğal olarak Tony Scott jazz'ı bir özgürlük olarak tanımlayacaktır her zaman. Duyduğu tüm sesleri taklit etmeye çalışırken kendine özgü yapısının da gelişmesini sağlıyordu farkında olmadan.

Ed Dorman ile birlikte profesyonel müzik eğitimine klarinetle başladı. Henüz 12 yaşındaydı. 14 yaşına geldiğinde ise okul arkadaşlarıyla birlikte kurduğu grupta çalıyordu artık. "Hometown Band" adlı bir grup onun için bir ilki oluşturmaktadır.

Newark Black jazz pianisti Duke Anderson'ın özel eğitimi ile Newyork'taki Juilliard School of Music seçmelerine düzenlediği bir parça ile katıldı. Bu okulda klarinet, piyano,orkestra yönetimi ve kompozisyon dersleri aldı.

Tony Scott'ın swing arajmanları bazıları klasik müzik eserleri olup, Debussy'nin Afternoon of a Faun, Rachmaninoff'un Prelude in C sharp minor, kulaklara oldukça değişik tınıların gelmesini sağlarken Tony'nin hızlı yükselişi devam ediyordu.

Gerçekten doğal yeteneğinin ötesinde aldığı eğitimi akıllı bir şekilde kullanabilen nadir müzisyenlerdendir.

Jazz'dan hoşlanmıyorum diyen dinleyicinin bile kayıtsız kalamayacağı bir albüm kaydı-uyarıcı bir kimyasal alacağınıza Scott'u dinleyebilirsiniz.

Bir diğer kıskanılacak anektot: Aynı isim ve soyisimle hem sinema dünyasında hem müzik alanında 2 ayrı kişinin ünlü olması da pek rastlanmayan bir şey olsa gerek. (TopGun filminin yönetmeniyle karıştırmayın diye yazdık zira onunda ismi Tony Scott)

diğer albümleri

Şu Jazz'cıların büyük çoğunluğunun ürettikleri ve yer aldıkları albümler bir süre sonra o kadar karmaşık hale geliyor ki hani kendilerine sorsanız size şöyle eksiksiz bir cevap veremezler, Tony Scott'da bunlardan biri- o yüzden diğer albümleri diye bir şey ekleyemiyoruz buraya.

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..