...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

1 Ekim 2009 Perşembe

Sophie Milman-Sophie Milman-2004




1. Agua de Beber
2. I Can't Give You Anything But Love,Baby

3. Guity

4. My Baby Just Cares for Me

5. Back Home to Me

6. The Man I Love

7. Lonely in New York

8. I Feel Pretty
9. La Vie en Rose

10. My Heat Belongs to Daddy

11. Dark Eyes

12. This Time of the Year
13. I Gotta Have My Baby Back

14. Stormy Weather




albüm bilgisi

Son zamanlarda kadın jazz yorumcuları arasında benim dikkatimi çeken isimlerden bir tanesi Sophie Milman. Rusya' da dünyaya gelmiş, ailesi ile birlikte göç ettiği İsrail' de çocukluğunu geçirmiş ve şu anda Kanada'da yaşayan bir jazz yorumcusu.

Benim için kadın jazz sanatçıları arasından sıyrılıp farklı bir konuma gelip gelmeyeceğini ilerleyen zaman içerisinde göreceğiz. Ancak şimdilik gerçekten parçaların özelliklerine göre, parçayla bütünleşebilen yapısıyla dikkat çekiyor.

Çok genç olduğundan fazla albümü yok.

diğer albümleri

2004 Sophie Milman
2007 Live at the Winter Garden Theatre
2007 Make Someone Happy
2009 Take Love Easy

web sayfası

1 yorum:

titus andronicus dedi ki...

Kesinlikle çok iyi bir kadın vokalist ve bence en iyi albümünü eklemişsiniz.

Anlayamadığım bir şekilde son 2009 albümü bu albüm gibi bir etki bırakmadı bende. Ona eşlik eden sanatçılarda çok güzel bu arada. Çok berrak bir sese sahip, ve şarkılarını söylerken onlarla sizinde belirttiğiniz gibi bütünleşebiliyor.

Her an bir jazz vokalisti çıkabiliyor, ama uzun vadede kalıcı olabilecekler pek o kadar fazla değil.Çok iyi bildiğiniz gibi bu sahip olunan yeteneğin dışında ne yazık ki günümüzde sanat olgusunun farklı bir alana kaymasıyla da doğru orantılı.

Yapmak istediğinin ne olduğunu açıkcası bilemiyorum. Jazz la yatıp kalkıyor mu bilinmez, ancak iyi bir ses olduğu ortada.

Belki de ilk albüm olduğundan oldukça titizlikle hazırlandığını söyleyebilirim ve umarım devam edecek gücü kendisinde bulur.

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..