...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

30 Eylül 2009 Çarşamba

Gaia Cuatro-Udin-2008 / Gaia-2006




1.Gaia / Gerardo Di Giusto
2.Como Lo Veo / Gerardo Di Giusto
3.La Chusma / Carlos 'el tero' Buschini
4.Dos Lunas / Aska Kaneko
5.Habanera / Gerardo Di Giusto
6.Waltz For Camel / Aska Kaneko
7.Contra / Gerardo Di Giusto
8.Huayhongo / Carlos 'el tero' Buschini
9.Despues / Gerardo Di Giusto

Gerardo Di Giusto-Piano
Aska Kaneko-Violin,voice
Carlos 'el tero' Buschini-Bass
Tomohiro Yahiro-Percussion

Gaia Cuatro-Gaia


1. Endeveras
2. Vision Of Time
3. Tardío
4. La Suspendida
5. Revuelta
6. Primero

Gerardo Di Giusto-Piano
Aska Kaneko-Violin,voice
Carlos 'el tero' Buschini-Bass
Tomohiro Yahiro-Percussion

albüm bilgisi

Avrupa menşeyli iki Arjantin'li müzisyen ile iki büyük Japon jazz ustasının bir araya gelmesiyle oluşmuş bir gurup. Geleneksel Japon müziğinin arıtılmış özellikleriyle bezeli şekliyle Arjantin'in ateşli özelliklerinin olağanüstü bir karışımı ile oluşmuş bir dörtlüdür.

Bu dört müzisyenin doğaçlama yetenekleri müzikalite açısından son derece güzel örnekleri ortaya çıkarmıştır. Japon müziğindeki arayışlar doğaçlamayla birleşip Arjantin müziğinin özellikleriyle birleştiğinde büyüleyici bir olgu ortaya çıkmıştır.

Müzisyenler arasındaki farklı dil, bazen birbirilerini yanlış bir şekilde anlamalarına yol açmıştır. Aska Kaneko aralarındaki tek bayan sanatçıdır.

Gerçekten birbirinden tamamiyle farklı iki müziğin birleştirilmesi sonucunda ortaya çıkmış oldukça değişik bir jazz gurubu. İçlerinde geleneksel müziği de barındırdıklarından zaman zaman funk tarzını da yakalayabiliyorsunuz.

Kendi ülkelerinde çok önemli yerlerde virtüöz niteliğinde olan bu dörtlü gerçekten çok zor olan bir şeyi başarmışlar. Çünkü her iki müzikte hem ritimsel hem yapısal hem de tonalite anlamında birbirinden öylesine ayrı ki. Böylesine birbirinden farklı müziklerin birleştirilmesi ancak jazzla söz konusu olabilirdi. Ve doğal olarak bu müzisyenler doğaçlama konusundaki yetenekleriyle de çok başarılı olduklarından ortaya tınısı farklı, tadı ve kokusu farklı değişik bir albüm çıkmış.

Dinlemeyenin kendi kaybeder-buna da ne dendiğini herkes bilir:)))))))))))


3 yorum:

titus andronicus dedi ki...

Öyle bir yazmışsınız ki indirmemek olmaz artık:)

Dillerini bilmeyen insanların birbirini müziğin evrensel dilinde anlamış olmalarına rağmen, ortaya çıkmış olan diyaloğu merak ettim şimdi. Kesin çok komik bir şeydir.

Güzele benziyor, dinledikten sonra tekrar yazarım bir şeyler

titus andronicus dedi ki...

Sevgili dostlar...

Açıkcası ne diyeceğimi daha doğrusu nasıl başlayacağımı bilemiyorum.Nihayet evime geldim ve yazmaya ancak fırsatım oldu ama emin olun ki tüm gün boyunca çalıştığım yerde iki albüm sürekli olarak yer değiştirdi durdu.

Gerçekten çok beğendim, şu albüm daha güzel diyemeyeceğim ikisi de birbirinden farklı özellik taşıyan olağanüstü güzel albümler.

Sanatçıların ustalıkları her şekilde belli oluyor, tahmin edersiniz ki ana çalgım vurmalılar olduğundan ben perküsyoncuya bayıldım ama bu diğerlerini de beğenmeme engel değil. Keman olağanüstü, bu bayana tüm saygı ve sevgilerimi yolluyorum, kesin Türkçeyi de anlamayacaktır:) ama evrende yayılan çeşitli sinyallerden bir şeyler duyduğum hayranlık rüzgarını ona ulaştıracaktır.

Piyano tam ama tam kıvamında, daha ne desem ki bilmiyorum, günümü şekillendiren albümler oldu bu sebeple kubaba ya teşekkür ediyorum.

motet dedi ki...

Kesinlikle her iki albümde güzel ama ben tercihimi "Gaia" dan yana yapıyorum.

Son zamanlarda dinlediğim en iyi jazz albümlerinden.

Açıkcası bende pianoya hayran kaldım, algıda seçicilik bu olsa gerek

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..